V svetu kraljev, šejkov, zvezdnikov, managerjev največjih korporacij je lahko le en zadosti dober. Le en tako prestižen. Le en tako zmogljiv. Bentley Flying Spur je iz drugega sveta. Je, fascinacija limuzine.

Bentley Flying Spur predstavlja povezavo med statusom in pozicijo in prav je tako, saj je znamka pozicionirana v nek drug svet. Bentley z vozilom, ki so ga pomlajenega predstavili letošnjo pomlad ostaja predvsem zvest svoji tradicij popolne perfekcije. Brez šokov in pretresov. Bentley je pač Bentley in Flying Spur njegov najpomembnejši izdelek. S katerim mora znamka biti uspešna na globalnih trgih.

 Bentley Flying Spur


Bentley Flying Spur

Kitajska in vzhod je za tega proizvajalca trg, kjer je njegovih največ kupcev. In Bentley se je temu celo nekoliko oblikovno prilagodil. Okus in vonj gre v zelo globalno smer. S tem načeloma ni nič narobe, če je izpeljano tako odlično, kot to počne Flying Spur.

Če je prenovo znamke pred leti pomenil Continental GT pa sedaj Flying Spur saj v prodajnih številkah tisti adut tega proizvajalca.

Bentley Flying Spur / Popolnoma premišljena in odlična notranjost!

Bentley Flying Spur / Popolnoma premišljena in odlična notranjost!

V notranjosti vozila se kaže izjemno znanje oblikovanja in ročnih spretnosti. Če na definicijo popolnosti gledamo skozi prizmo ročno šivanega usnja, ročno poliranih površin lesa in na koncu perfektne obdelave vseh ostalih elementov potem je Bentley s Flying Spur svojo nalogo opravil z odliko. Kljub temu, da se morebiti marsikomu zdi notranjost nekoliko brez stika s časom, pa ima nek tipičen stil, tako poseben in enovit za to blagovno znamko. Da je enostavno dovolj, ko gre za prepričevanje gospodov, ki se bodo večinoma vozili na zadnjih sedežih.

 Bentley Flying Spur / Njegovo domače okolje so ceste brez omejitev in poslovna četrt.

Bentley Flying Spur / Njegovo domače okolje so ceste brez omejitev in poslovna četrt.

Pod motornim pokrovom se skriva pošast z 12 valji in 6 litri delovne prostornine, ki zmore 616 konjskih moči in celih 800 Nm navora. Te številke so nepomembne, ko človek izve, da se lahko Fyling Spur z vso svojo težo premika tudi do 322 km/h končne hitrosti ter do 100 km/h porabi pičlih 4.6 sekunde. Poraba pri teh karakteristikah motorja, seveda ni skormna in znaša na trenutke tudi do 24 litrov na 100 km/h. Kar pa v svetu Bentley Flying Spur tako ni pomembno.

Seveda pa Bentley Flying Spur ni Audi RS ali BMW M. Za doseganje številk potrebuje hitro in ravno cesto, tam kjer ni omejitev. Tako kot na svetu iz katerega prihaja.