Po predstavitvi najnovejše generacije Bentley Continental GT Coupe v letu 2017 in njegove odprte različice v letu 2018, je leto 2019 pravo za njuno alternativo. Bentley Flying Spur je njuna štirivratna različica, namenjena tistim, ki si želijo več luksuza, kot ga lahko ponudi Audi A8 W12 in so za to tudi pripravljeni mastno plačati.

Tretja generacija avtomobila Bentley Flying Spur je daljša od predhodne in meri že 5304 mm, s čimer omogoča izdaten prostor potnikom na zadnjih sedežih. Čeprav nas spominja na predhodni model, so novemu še bolj poudarili močne linije čez celotno dolžino avtomobila – stilsko tako povsem sovpada s Conctinentalom GT, s tem da zaradi podaljšanih zadnjih vrat omogoča eleganten vstop v avtomobil.

Skorajda samoumevno je, da je Flying Spur že serijsko na voljo z matričnimi žarometi LED in 21-palčnimi platišči – če to ni dovolj, imajo pri Mullinerju na zalogi še 22-palčne. Mogočni 6,0-litrski W 12-valjnik pridela 626 (467 kW) konjskih moči in 900 njutonmetrov navora, še impresivnejši pa je podatek, da se ta 2437 kilogramov težki orjak od 0 do 100 km/h požene v zgolj 3,8 sekundah.

Bentley Flying Spur bo proti doplačilu ponudil tudi panoramsko streho, njen sprednji del pa se odpre nad zadnjega. Prvič bo tudi pri modelu Flying Spur mogoče pospraviti Bentleyev logotip ‘Flying B’ – ta je ponoči osvetljen, kot del svetlobnega pozdrava, in sicer se aktivira, ko se voznik približa avtomobilu. Flying Spur je na voljo v 17 različnih barvah, njegovo oblazinjenje pa v 15.

Notranjost dopolnijo še obloge iz lesa, klavirske črnine in še mnogih drugih materialov – omislite si lahko celo kombinacijo dveh najljubših. V središču armaturne plošče se nahaja 12,3-palčni zaslon na dotik, najboljše ozvočenje, ki ga Flying Spur ponuja, pa ima kar 2200 vatov moči. Proizvajalec Naim je zvočnike za globoke tone vgradil celo v prednje sedeže.

Bentley Flying Spur

Izboljšana športnost je posledica štirikolesnega krmiljenja, kar je prav tako novost pri znamki Bentley. Pri nizkih hitrostih obrača zadnja kolesa v nasprotni smeri kot prva, s tem pa zmanjša obračalni krog. Tako se znebimo občutka dolžine avtomobila in ga tudi precej lažje parkiramo. Najnovejši Bentley Flying Spur bo na voljo v pričetku prihodnjega leta.

Galerija: Bentley Flying Spur