Na 'feedu' občudujete popolne fotografije, ni vam pa jasno, zakaj blogerkam vedno uspe narediti dobro fotografijo. Vse je v trikih, o katerih molčijo!

Verjetno ne poznate veliko oseb, ki se kar postavijo pred objektiv, končni rezultat fotografiranja pa je osupljiv. Za ‘vedno čudovitimi fotografijami’ se skriva kar nekaj dela. Blogerji se učijo, kako se pravilno postaviti pred objektiv, katere programe za urejanje fotografij uporabljati in kako dobro oceniti, katera lokacija bi bila ustrezna za fotografiranje. Torej se v zaodrju skriva veliko več, a o tem ‘lastniki čudovitih fotografij’ nikoli ne govorijo.

Za dobro fotografijo se skriva veliko slabih.

Za dobro fotografijo, se skriva veliko slabih.

Mnogi verjamejo, da popoln posnetek nastane kar v enem posnetku, vendar se to zgodi zelo redko. Fotografi morajo posneti na stotine fotografij, da bi ujeli tisto najboljšo, ki je vredna objave. Preden nastane popolna fotografija, morajo blogerji pogosto preizkusiti različne kote, pozicije in lokacije. Večina fotografij ne bo ustvarila vtisa, zato morate eksperimentirati, da nastane fotografija, ki ste jo iskali.

Načrtovanje je ključno.

Verjetno bi bilo lepo, če bi lahko v vsakem trenutku ustvarili najboljšo fotografijo, toda to ni realno. Potrebnega je veliko načrtovanja, in sicer je treba iskati lokacije, razsvetljavo, oblačila, ki se bodo podala k celoti. To je ustvarjalni proces, ki zahteva čas in predanost.

Zbujati se morate zgodaj.

Verjetno se sprašujete, kako blogerji ujamejo fotografije na najbolj priljubljenih turističnih destinacijah. Preprosto je treba vstati zgodaj, da bi na fotografiji ujeli sanjsko razsvetljavo in tudi ‘pregnali’ množice ljudi, ki bi lahko pokvarili vašo fotografijo.

Urejanje fotografije lahko končni rezultat pokvari ali izboljša.

Tudi najbolj profesionalne kamere včasih ne morejo ujeti dejanske vzdušja določene kulise, zato je urejanje fotografije nujno potrebno. Na prvi pogled se zdi, da je proces urejanja fotografij kratek, a traja precej dlje, kot se zdi. Večno vprašanje je, kako izbrati tisti pravi filter, če pa jih je toliko na voljo.

Fotografija ne ujame celotne zgodbe.

Fotografija ne ujame celotne zgodbe, saj se za objektivom skriva veliko stvari.

Lepa fotografija naredi potovanje pravljično, a nikoli ne vemo, kaj se skriva za objektivom. Po navadi ne vidite dolgih čakanj na letalih, zamujenih letov, nočnih avtobusov in logistike, ki so pogoj za eno dobro fotografijo.