Poglejte si BMW 6 Gran Turismo, imenitneža na dolge proge!

Kot pravijo pri BMW-ju, 6 Gran Turismo združuje inovativen koncept vozila in estetski pridih kupeja. Rezultat te kombinacije je seveda tipični BMW-jevski užitek v vožnji, ogromna funkcionalnost in udobje polno luksuza. Mere avtomobila so velikodušne, dolžina znaša kar 5.091 mm in širina 1.902 mm. Strešna linija je v slogu kupeja in se steka v zadek. Tu se nahajajo trije samostojni sedeži z veliko prostora za noge, kljub nizki liniji pa je ostali prostor nadpovprečno velik. V ponudbi dodatne opreme boste našli celo paket za električno nastavljanje zadnjih dveh sedežev. Velikost prtljažnika znaša od 610 pa vse do 1.800 litrov.

BMW 6 Gran Turismo

BMW 6 Gran Turismo

Za udobje v vožnji skrbi zračno vzmetenje na zadnji premi, ki je že del serijske opreme avtomobila. Za doplačilo si lahko omislite še zračno vzmetenje na prednji premi, dinamični nadzor blažilnikov, aktivno stabilizacijo in še kaj. Upravljanje z vso to zapleteno tehnologijo je sila preprosto, saj večina sistemov deluje popolnoma avtonomno  ali s preprostim pritiskom na gumb. Vse sisteme je mogoče kombinirati s štirikolesnim pogonom BMW xDrive.

BMW iDrive vključuje 10,25-palčni zaslon na dotik s prikazom menijev z vsebinami v živo, sistem zaznavanja glasu pa bo prepoznal navodila, tudi v običajnem pogovornem jeziku. Na voljo bo seveda tudi upravljanje s kretnjami in projektor Head-Up. Oba sistema sta že prenovljena in predstavljata novo generacijo interaktivne tehnologije. Napredne in prenovljene so asistenčne funkcije, ki so že na pragu avtonomne vožnje. Aktivni tempomat ima zdaj funkcijo Stop&Go, s tem pa bo premagovanje zastojev sila poenostavljeno.

BMW 6 Gran Turismo

BMW 6 Gran Turismo

Ob prihodu na trg bosta na voljo dva bencinska in en dizelski agregat. Močnejša dva bosta imela serijsko vgrajeni 8-stopenjski menjalnik Steptronic in štirikolesni pogon xDrive. Bencinska agregata 630i in 640i bosta imela 190 kW (258 KM) oziroma 250 kW (340 KM) moči. Dizelski predstavnik bo poganjalo 196 kW (265 KM) moči.

Galerija slik: BMW 6 Gran Turismo

Več informacij:
citymagazine.si