Če boste orientirani proti prihodnosti in jo sprejeli, boste na koncu končali korak pred konkurenti, ki tja še niso zazrti – enake filozofije so se poslužili pri podjetju BMW, ki s futurističnim avtomobilom BMW Vision M Next Concept razkazujejo svoj pogled v prihodnost.

Na prvi pogled bi lahko potegnili mnogo vzporednic med dizajnom BMW Vision M Next Concept in BMW i8, a je v resnici med njima ogromno razlik – najnovejši koncept prinaša idejo D+ACES, ki je sestavljena iz petih elementov: dizajna, avtonomne vožnje, povezljivosti, elektrifikacije in servisa/uslug.

1. Kombinacija kričeče neonsko oranžne in srebrne barve je še dodaten razlog, da lahko govorimo o futurizmu.
2. Drugi del prihodnosti se skriva v notranjosti, saj lahko avtomobil odklenemo s prepoznavo obraza. Na voljo imamo digitalno armaturno ploščo in projekcijski prikazovalnik z obogateno resničnostjo.
3. Tretji del prihodnost predstavlja hibridni pogon, ki ga sestavlja bencinski 4-valjnik in elektromotor, njuna sistemska moč pa znaša 600 konjskih moči (441 kW). To pomeni, da bomo od 0 do 100 km/h potrebovali le 3 sekunde in dosegli najvišjo hitrost pri 300 km/h.

Futuristični BMW bo ponujal funkcijo BOOST+, ki bo poskrbela za dodaten pospešek s pritiskom na gumb – z uporabo zgolj električne energije, ki je shranjena v bateriji, bomo lahko prevozili do 100 kilometrov dolgo pot.

Poleg barve izstopajo še platišča, ki jih dopolni črna barva, a tudi tam ne moremo mimo oranžno-srebrne kombinacije.

BMW Vision M Next Concept je vendarle le koncept, a bi se ob dosti velikem zanimanju kaj hitro lahko zgodilo, da ga bodo spravili v serijsko proizvodnjo.

Galerija: BMW Vision M Next Concept