Glede na uro, ob kateri se ponoči zbudite, vam vaše telo sporoča določene fizične in čustvene težave, ki jih morda imate. Bodite pozorni na to, kdaj se prebujate.

Kaj po tradicionalni kitajski medicini pomeni prebujanje ob teh urah?

Prebujanje in težave s spancem med 21.00 ter 23.00 so lahko znak stresa.

To je normalen čas za odhod v posteljo za večino ljudi. Če imate težave s spancem ob teh urah, potem imate najbrž precej skrbi in ste pod stresom. Poskusite z meditacijo.

Prebujanje med 23.00 in 01.00 je lahko znak čustvenega razočaranja.

To je čas, ko je aktiven žolčnik. Če se prebujate ob teh urah, je to lahko znak čustvenega razočaranja in žalosti. Pomagajo vam lahko pozitivne mantre, naučiti pa se morate tudi samosprejemanja.

Prebujanje med 01.00 in 03.00 je lahko znak jeze.

Ta meridian je po kitajski medicini povezan z vašimi jetri. Prebujanje ob teh urah se povezuje z jezo in odvečno energijo jang. Da bi se lahko naspali, poskusite z meditacijo in kozarcem mrzle vode.

Prebujanje med 03.00 in 05.00 je lahko znak duhovnega prebujanja.

Če se prebujate ob teh urah, potem je to lahko znak, da se prebuja tudi vaš duh in da se ta želi podati na duhovno potovanje.

Prebujanje med 05.00 in 07.00 je lahko znak čustvenih blokad.

Energija, ki se po vas pretaka ob teh urah, je po kitajski medicine povezana z debelim črevesom. Prebujanje ob tem času lahko kaže na čustvene blokade. Če potrebujete več spanca, poskusite pretegniti mišice in uporabite toaleto.