Brabus in Mercedes-Benz gresta skupaj kot bencin in izgorevanje. Torej, ko je Mercedes-Benz predstavil novo generacijo legendarnega razreda G, so pri Brabusu zavihali rokave in takoj predstavili zmogljiv “paket” nadgradnje. Ampak to ni bilo dovolj, saj so si tokrat omislili še eno nadgradnjo in jo poimenovali Brabus 800 Widestar.

Na klasičen način je ta nova izdaja videti še nekoliko bolj dodelana in hkrati agresivnejša, tako znotraj kot zunaj. To v veliki meri lahko pripišemo množici dodatkov iz ogljikovih vlaken, ki se bohotijo na karoseriji in v povezavi z osupljivo notranjostjo iz usnja s prepletenimi šivi, naredijo Brabus 800 Widestar tipičnega predstavnika svoje “vrste”. To pomeni, da boste Brabusa prepoznali že od daleč. Seveda tudi zaradi kar 23-palčnih platišč, ki so Brabusov zaščitni zank.

Brabus 800 Widestar

Toda prava zvezda se skriva pod motornim pokrovom. 4,0-litrski twin-turbo motor, ki je bil uglašen in pripeljan do neverjetnih 800 konjskih moči in 1000 Nm navora. To pomeni, da ima ta AWD zver elektronsko omejeno največjo hitrost 240 km/h in lahko pospešek do 100 km/h doseže v samo 4,1 sekunde.

Brabus 800 Widestar – notranjost

Vsekakor boste Brabus 800 Widestar slišali od daleč, tudi zaradi legendarnga izpušnega sistema. In ko se boste usedli v njega boste prepričani, da gre za neke vrste presežek brez primere v avtomobilski industriji. Brabus in Zvezda sta pač več kot lep par.

Galerija: Brabus 800 Widestar