V povprečju je le en posameznik med 25.000 ljudmi sposoben izpeljevati čarobne trike.

Predstavljamo vam 9 briljantnih čarovnij, s katerimi boste očarali svoje prijatelje in družinske člane.

9. Golobica

V 8. seriji šova Britain’s Got Talent je gledalce s triki, pri katerih je uporabljal golobico, navduševal kanadski čarovnik Darcy Oake. Kako mu je s pomočjo gorečega peresa uspelo pričarati ptico? Odgovor je preprost. Pero je v bistvu “flash papir”, ki ga čarovniki uporabljajo kot iluzivno sredstvo. Ob izbruhu ognja je Darcy golobico hitro potegnil iz skrivnega žepa v rokavu.

8. Izstopajoča karta

Kaj se skriva za trikom, pri katerem opazovalec izbere karto, ki jo čarovnik pozneje vnovič potegne iz kupa? Že pred tem, ko čarodej karto vrne v kup, nanjo namesti majhno ploščico, ki izbrano karto potisne iz kupa.

7. Pločevinka na karti

Navadnemu smrtniku je težko ugotoviti, kako je mogoče pločevinko postaviti na stoječo karto. Karta, uporabljena za ta trik, ima pravzaprav obliko črke T in je izdelana iz dveh prepognjenih kart.

6. Telefon v plastenki

Kako lahko čarovnik v notranjost plastične steklenice v trenutku pospravi telefon? Pri tem triku običajno uporabi naprstnik z majhno, a ostro zarezo. Po tem, ko občinstvu dokaže, da je plastenka nepoškodovana, na skrivaj prebode plastenko in vanjo porine telefon.

5. Obračanje telefona

Znani čarodej Dynamo je ljudi na ulici šokiral s trikom, pri katerem je ohišje iPhona obrnil do te mere, da sta se na eni strani telefona nahajali polovici zaslona in zadka. Dynamo si je polovico telefonovega pokrova priskrbel že prej in nato z njo prekril zaslon.

4. Limona

Naslednji čarovnik, ki je izbrane navdušil v šovu Britain’s Got Talent, je Jamie Raven. Pri svojem zadnjem triku je uporabil podpisan listič sodnice Aleshe, ki ga je zložil in zamenjal z listkom “Look inside the box” oziroma ‘Poglej v škatlo’. Z roko je nato segel v vrečko z darilcem, prerezal limono na spodnji strani in vanjo vstavil podpisan listič.

3. Pretvorba vode v led

Kaj se zgodi, ko iluzionist v skodelico zlije vodo, ki se v trenutku spremeni v led? Odgovor na to vprašanje leži v skodelici. Ta že predhodno vsebuje kocko ledu in gobo, ki vpije vodo in je obarvana enako kot skodelica.

2. Sprehod skozi zid

Kako se lahko čarovnik preprosto sprehodi skozi zid? Pod njegovimi nogami je tunel v obliki črke V, ki mu omogoča, da se v hipu prikaže na drugi strani zidu.

1. Žaga

David Copperfield se pri enem izmed svojih najljubših trikov z žago tako rekoč ‘prereže na pol’. Skrivnost izpeljave trika je v posebni mizi, ki Copperfieldu in njegovemu pomočniku omogoča, da pred občinstvom skrijeta polovico svojega telesa. Rezilo se sicer zarije v prostor na sredini mize.