Če imate zlomljeno srce, je včasih bolje, da počakate, preden vstopite v novo zvezo. Vendar je vsaka 'ponudba' mamljiva in mislite, da boste z novo osebo zagotovo zacelili rane. Včasih to ni tako, sploh če počnete določene stvari. Morda je veliko bolje, da niste začeli novo zvezo, če ste v takšni situaciji.

Če še niste preboleli bivšega, je velika verjetnost, da ga boste primerjali z bivšim. In tega si nihče ne želi. Če počnete te stvari, je bolje, da niste začeli novo zvezo.

Novega partnerja primerjaš z bivšim.

Se zalotiš, da novega partnerja primerjaš z bivšim? Čeprav si verjetno ne moreš pomagati in tega nikakor ne počneš zavestno, to ni pravično do nikogar. Je možno, da bivšega/bivšo še nisi čisto prebolel/-a in jo/ga zdaj nekoliko idealiziraš? Če se ti to pogosto dogaja, ti lahko v veliki meri pomaga že to, da ozavestiš, da imaš s tem težave. Vzemi si nekaj časa samo zase in čas za prebolevanje. Tako boš naredil/-a prostor in priložnost za svojo sedanjo zvezo.

V odnosu ponavljaš stare napake.

Tako kot ljudje so tudi vsi odnosi posuti z določenimi napakami. In s tem ni nič narobe. Problem je, ko se začneš vrteti okoli ene in iste točke, ki te spravlja v veliko stisko. Mogoče potrebuješ nekaj časa, da ozavestiš. kakšni vzorci se ti ponavljajo v življenju in zakaj.

V odnosu ponavljaš stare napake

Še vedno pogosto govoriš o svojem bivšem partnerju.

Se tvoj bivši zelo pogosto pojavi v tvoji pripovedi? Ko z nekom končamo razmerje, to še ne pomeni, da morajo za nas čez noč postati mrtvi. Nasprotno, takšen odnos je lahko zelo nezdrav za obe vpleteni osebi. Nič ni narobe, če lahko s svojim partnerjem govoriš o svojem bivšem, navsezadnje se tvoje življenje ni začelo s trenutkom, ko si vstopil/-a v sedanjo zvezo. Vendar pa je nekaj povsem drugega, če o bivšemu partnerju govoriš ves čas.

Ko si sam/-a, zelo pogrešaš svojega bivšega partnerja.

Eden izmed bolj mikavnih razlogov za vstop v romantično zvezo je ta, da nas prisotnost osebe, ki nas vznemirja, velikokrat vsaj za nekaj trenutkov odreši lastnih stisk in skrbi. Če se ti zelo pogosto zgodi, da začneš bivšega ali bivšo pogrešati, ko si sam/-a, morda potrebuješ še nekaj časa za prebolevanje.