Zavist je na seznamu verjetno najhujših ‘bolezni'. Tu so nasveti, kako se je rešiti.

Pogosto se zgodi, da ljudje raje opazujejo življenja drugih in so žalostni, ker je njihovo življenje dolgočasno, namesto da naredijo nekaj temeljnih sprememb pri sebi. Verjetno je stvar v tem, da si niti ne dajo možnosti, da bi spremenili nekatere stvari in naredili nekaj lepega zase. Če menite, da je sosedova trava bolj zelena, je čas, da čim prej vpeljete teh 5 sprememb v svoje življenje.

Prenehajte z ljubosumjem.

Vaša ljubosumnost je največja ovira na poti do boljšega življenja. Prispeva k temu, da je vsak vidik vašega življenja dolgočasen. Ko slišite, da je nekomu uspelo, se ne morete nehati obremenjevati, temveč vam je žal,  ker vam tega ni uspelo doseči, in se osredotočate na uspeh druge osebe. Opustite te misli in se spomnite, da imate vse, kar potrebujete, da dosežete tisto, kar si želite.

Nehajte govoriti, da boste nekega dne ‘to’ naredili.

Kdaj točno je ta dan? To frazo uporabljate ves čas, a se zavedate, da gre za izgovor. Ljudje vemo, da je edina stvar, ki jo zagotovo poznamo, to, kar se dogaja v tem trenutku. A vprašajte se, ali v tem trenutku sledite svojim sanjam. Če je odgovor ne, je potem vse, kar potrebujete, sprememba v vaši miselnosti.

Spodbujajte kreativno razmišljanje.

Radovednost je nekaj, kar vas najbolj muči, ko mislite, da je sosedova trava bolj zelena. ‘Zaljubljeni’ ste v miselnost, da gre drugim bolje. V resnici pa morate nehati tako razmišljati in se osredotočiti na to, zakaj je sosedova trava bolj zelena, kako je do stanja domnevne popolnosti prišel, koliko časa je trajalo … Postavite mu ta vprašanja, odgovore nanj pa razumite kot semena, s katerimi lahko vi ustvarite še boljšo zgodbo.

Bodite hvaležni za to, kar imate zdaj.

Čutiti hvaležnost je ključ do uspeha. Bodite srečni za stvari, ki jih imate v tem trenutku. Vedno bo nekdo na tem svetu, ki je boljši ali slabši. Če ste oseba, ki zelo sanja in si preveč želi, verjetno nikoli ne boste popolnoma zadovolji s svojim stanjem. Morate spoznati, da je lahko vse, kar imate, dovolj. Vaša naloga je, da uživate zdaj.

Čim prej se opogumite.

Pogum je ključnega pomena, če želite živeti življenje, o katerem ste vedno sanjali. Gre za soočanje z vašimi strahovi in sprejemanje dobrih tveganj. Na tej poti se boste verjetno soočili z ovirami in ljudmi, ki ne verjamejo, da delate pravo stvar. Ne dovolite, da vam ta ‘hrup’ povzroči nemir.