Ste v zadnjem času razmišljali o tem, da zapustite svoje delovno mesto? Če niste povsem prepričani, ali bi bila to dobra ideja, lahko končno odločitev sprejmete na podlagi vaših sanj. Da, prav ste prebrali.

V spanju namreč pogosto sanjamo o stresnih situacijah, povezanih s službo. Zato se mnogi psihologi ukvarjajo s vprašanjem, kaj posamezne sanje dejansko pomenijo. Eden takih je tudi dr. Ian Wallace. Glede na svoje izsledke je oblikoval seznam treh tipov sanj, ki nakazujejo na to, da bi morali zapustiti svojo službo in začeti z iskanjem nove. Kljub temu vas naprošamo, da nas ne krivite, če po odpovedi delovnega razmerja stvari ne stečejo tako, kot ste pričakovali.

1. Zamujate

Ali vam je vlak odpeljal izpred oči?

Če sanjate, da zamujate na vlak, letalo, pomemben sestanek ali poroko, je prišel čas, da pustite svojo službo. To namreč pomeni, da vas delo ne osrečuje več. Našli boste veliko različnih možnosti, ki vam bodo omogočile, da izpolnite svoje cilje.

2. Varate

Mnogi sanjajo o ljubezenskih aferah s sodelavci.

Ta tip sanj je posredno povezan s službeno kariero. Pomeni, da ne izkoriščate svojega potenciala. Včasih v službi izgubite vero v svoje sposobnosti in se preveč zanašate na mnenje drugih. Namesto tega bi morali biti samozavestni in ravnati v skladu s svojimi prepričanji.

3. Ne najdete poti domov

Kje ste se izgubili tokrat?

V tem primeru je zelo verjetno, da v življenju ne morete pokazati, kdo zares ste. Ne glede na to, kako se trudite, vam po navadi ne uspe opraviti naloge tako, kot ste si zadali. Če je enako tudi v službi, se vsekakor ne splača vztrajati.