Ste vedeli, je netočnost znak, da ste uspešnejši in bolj ustvarjalni?

Čeprav so ljudje, ki so vedno znova pozni, za to lastnost velikokrat okarani, pa ni vse tako črno-belo, kot se zdi na prvi pogled. Zamujanje je povezano z marsikatero pozitivno lastnostjo. Ljudje, ki zamujajo, so bolj uspešni in ustvarjalni.

giphy (16)

Na povezavo je pokazala študija, v kateri so posameznike razdelili v dve skupini. V skupino A so bili uvrščeni nepotrpežljivi in tekmovalni posamezniki, v skupino B pa sproščeni in ustvarjalni posamezniki. Raziskava je pokazala, da se je med skupinama razlikovalo povprečno dojemanje minevanja časa. Posamezniki v skupini B so ocenili, da je minilo več časa, kot so to ocenili posamezniki v skupini B. Iz tega lahko sklepamo, da netočnost ni ravno krivda tistega, ki zamuja, temveč vzrok morda leži v drugačnem dojemanju minevanja časa.

giphy (18)

Druge študije so pokazale, da se zamujanje kot lastnost močno povezuje z optimizmom. Če ste bolj nagnjeni k zamujanju, je tako večja možnost, da ste optimistične narave, s čimer imate v današnjem svetu pošteno prednost pred pesimisti.

Več informacij:
citymagazine.si