Kaj pomeni, če želi vaš bivši / bivša ohraniti prijateljstvo? Vprašanje, ki po koncu dolge zveze zadane skoraj vsakogar je, ali to pomeni, da je potrebno popolnoma pretrgati stike. A med ignoriranjem in prijateljstvom obstaja cel spekter odnosov, ki se zdijo bolj primerni. Razumljivo je, da je težko nekoga, s katerim ste preživeli leta svojega življenja, kar izbrisati iz svojega spomina, srca in vsakdana. A vsak potrebuje prostor in čas, da si lahko zaliže rane in nadaljuje s svojim življenjem. Ko želi bivša / bivši po razhodu na vsak način ohraniti prijateljstvo, skriva verjetno v rokavu kakšne nepoštene karte.

Kaj pomeni, če želi vaš bivši ali bivša ohraniti prijateljstvo, je raziskovala ameriška študija. Raziskovalci so ljudi spraševali, kakšni so njihovi motivi, da bi z bivšim oziroma bivšo ostali prijatelji. Vzporedno so raziskovali tudi slabe osebnostne lastnosti intervjuvancev. Ugotovitev je preprosta: psihopati in osebe z narcisoidno osebnostno motnjo so pokazali večjo nagnjenost, da bodo po koncu romantične zveze želeli ohraniti tesno prijateljstvo. Avtor študije je poudaril, da posamezniki, ki imajo več slabih osebnostnih lastnosti, izbirajo prijatelje v strateške namene – da bi imeli od njih v prihodnosti takšno ali drugačno korist. Tako so tudi pri razlogih, zakaj si želijo ohraniti prijateljstvo z bivšim partnerjem, največkrat kot razlog našteli seks.

PREBERITE ŠE: Znaki, ki potrjujejo, da delo, ki ga opravljate, ni za vas

Zakaj želi vaš bivši ohraniti prijateljstvo?

Je vaš bivši morda psihopat?

Da želijo psihopati večkrat ohraniti prijateljstvo z bivšim/bivšo, seveda še ne pomeni, da je vsak bivši partner, ki si želi z vami ohraniti prijateljstvo, psihopat. Vseeno pa je dobro premisliti dvakrat, preden osebo, s katero ste prekinili zvezo, spustite preblizu.