Znanstveniki so povedali: če želite večji IQ, potem se takoj podajte med rjuhe!

V raziskavi je sodelovalo 73 ljudi v starosti od 50 do 83 let. Dobra polovica anketirancev (37) je dejala, da ima spolne odnose tedensko, 26 jih je reklo, da imajo spolne odnose enkrat na mesec, in 10 jih je zatrdilo, da nikoli niso seksali.
Tisti, ki najpogosteje seksajo, so dosegli najboljše rezultate na testu kognitivnih sposobnosti, boljši pa so tudi v dobro znani otroški igri ‘ime, priimek, mesto’ (če še ne veste: gre za igro, kjer morajo igralci v eni minuti povedati ime, priimek, mesto, žival, rastlino na določeno črko).
Med drugim naj bi bili boljši še pri vizualnih testih, pri testih za spomin, jezik in pozornost pa ni bilo večje razlike.

PREBERITE ŠE: RAZISKAVA POKAZALA, DA V VROČI KOPELI ‘POKURIMO’ ENAKO ŠTEVILO KALORIJ KOT PRI TEKUgiphy

Znanstveniki niso čisto prepričani, zakaj je več seksa povezanega z boljšimi verbalnimi in vizualnimi sposobnostmi, obstaja pa teorija, da ima vse skupaj nekaj opraviti s hormoni, kot sta dopamine in oksitocin, ki se med spolnimi odnosi sproščata v možgane.
Morda je za to ‘krivo’ tudi to, da je seks velikokrat povezan z bolj aktivnim življenjskim slogom na splošno, kar je povezano z boljšo funkcijo možganov.
Čeprav gre za manjšo študijo in ničesar ne gre trditi z gotovostjo, nam nič ne škodi, če se trudimo za višji intelekt.

Več informacij:

citymagazine.si