Sistem navidezne resničnosti je postal resnično razvit in popularen, da bi bilo čudno, da ne bi videli kakšno novost na tem področju na letošnjem sejmu CES 2019. Presenetil nas je HTC, saj je predstavil sistem navidezne resničnosti VIVE Pro, ki sledi vsakem premiku vaših oči! Pozabite na absurdno premikanje glave!

Sistemi navidezne resničnosti so prihodnost računalniških iger, zato postopoma na trg prihaja vedno več novih modelov. Sistem navidezne resničnosti HTC VIVE Pro, ki ga je HTC predstavil na sejmu CES 2019, velja za enega boljših, saj sledi vsakem premiku vaših oči oziroma njihovem premikanju.  To pa prinaša dvoje ‒ možnost izrisa slike višje ločljivosti v delih, kamor gledamo in nižje povsod drugje (kamor ne gledamo), s tem bo tudi omogočeno natančnejše posnemanje človeškega vida in upravljanje brez rok.

Nov pa je tudi model Cosmos, ki za sledenje uporabnika ne potrebuje baznih postaj (svetilnikov) v prostoru. Zato ga bo mogoče preprosteje in hitreje priključiti na računalnik, čez čas pa morda tudi na pametni telefon. Kot je razvidno iz napovedi, naj bi bili zanj na voljo tudi novi krmilniki.

Galerija slik ‒ HTC VIVE Pro