Prvi zmenki. Vsi smo jih imeli in bodimo pošteni, večina od njih ni šla najbolje. Medtem ko vedno obstaja možnost, da se zaljubimo v popolnega neznanca ali neznanko, je večja verjetnost, da bomo čas preživljali z nekom, ki nam sploh ni tako grozno všeč. Z večino ljudi pač nimamo kemije, če pa jo že imamo, potem lahko vse skupaj uničimo z neumnimi izjavami. Obstaja kar nekaj stvari, ki jih je bolje zadržati zase. Čeprav mislimo, da smo zelo očarljivi, je realnost precej drugačna. Česa na prvem zmenku nikoli ne smemo reči?

Česa na prvem zmenku nikoli ne smemo reči:

Zdiš se živčen./Zdiš se živčna.

To je ena od najneprimernejših stvari, ki jih lahko izrečemo na zmenku. Če je oseba živčna, se bo tako počutila samo še bolj živčna. In če ni, potem ji bomo dali misliti, da se čudno vede, kar pa bo pripeljalo do dejanske živčnosti. Če je torej nekdo na zmenku videti živčen, potem se z dejanji potrudimo, da to spremenimo. Osebi povejmo, da je videti odlično, smejmo se njenim šalam, sprašujmo jo o službi itd.

Preveč si simpatičen, da bi bil samski./Preveč si simpatična, da bi bila samska.

S to izjavo gotovo želimo povedati nekaj popolnoma drugačnega, a oseba na drugi strani največkrat sliši tole: “Hm, res si simpatična. Kaj je narobe s tabo, da si samska?” Bodimo pametni in se temu izognimo.

S koliko ženskami si spal?/S koliko moškimi si spala?

Normalno je, da nas to zanima. A tega vprašanja raje ne postavimo. Osebo na drugi strani zna to spraviti s tira. Temu vprašanju se izogibajmo tudi, če smo v daljši vezi. Hitro lahko izpademo kot nekdo, ki želi vse in vsakogar nadzirati in želi za partnerja malodane devico, ali pa izpademo kot zasledovalec, ki želi o osebi izvedeti čim več.

Pustimo preteklost v preteklosti.

Pustimo preteklost v preteklosti.

Spominjaš me na mojo mamo.

Čeprav morda moški s to izjavo ne želijo užaliti dekleta ali pa ga, bolje rečeno, prestrašiti, zelo hitro izpadejo kot mamini sinčki, ki se še vedno držijo krila. Prav tako s tem zbijejo vso seksualnost in spogledovanje, ki se pojavi v pogovoru.

Nisi tip osebe, ki mi je po navadi všeč.

Čeprav tega ne želimo, lahko oseba na drugi strani hitro sliši naslednje: “Po navadi hodim s supermodeli, takimi, ki so res hot in se dobro oblačijo ter so odlični sogovorniki. Tip osebe, kot si ti, mi po navadi ni všeč …” Sicer pa, kaj sploh želimo povedati s tem? Je to kompliment? No, ni kompliment. Vse, kar povemo, je, da ta oseba ni naš tip.

Kako dolgo si že samski?/Kako dolgo si že samska?

Želimo izvedeti, kako grozno je bilo zadnje razmerje? Ne? Potem tega ne sprašujmo. Pravzaprav nočemo vedeti, kako dolgo je že oseba samska. Raje se posvečajmo temu, kar se dogaja zdaj.

PREBERITE ŠE: Česa ženske na prvi zmenek nikoli ne smemo obleči?

Na prvem zmenku raje uživajmo in ne postavljajmo neumnih vprašanj.

Na prvem zmenku raje uživajmo in ne postavljajmo neumnih vprašanj.

Krasna mama boš./Dober oče boš.

To je izjava, ki lahko popolnoma prestraši. Mogoče je res, mogoče res tako mislimo, a oseba na drugi strani o tem skoraj gotovo ne razmišlja. Bolje bi bilo, če smo čisto dolgočasni in govorimo o vremenu, kot pa da izjavimo kaj takega.

Moj bivši je …/Moja bivša je …

Ne. Nikakor ne. Tega nikar ne počnimo na prvem zmenku. Dali bomo namreč vtis, da bivšega partnerja še nismo preboleli. Če se bomo glede bivšega partnerja pritoževali, bomo izpadli zagrenjeni in bomo mogoče dali misliti, da smo mi razlog, zakaj se je veza končala.

A greš velikokrat na zmenek?

To vprašanje je morda primerno takrat, ko gre zmenek za spremembo odlično in se lahko pošalimo na račun zmenkarij. Sicer pa se vprašanju izognimo. Velikokrat lahko namreč izzove napačen odziv, osebo pa spravimo v neroden položaj, ko ne ve, kaj je pravilen in primeren odgovor.

A greš velikokrat na zmenek?

A greš velikokrat na zmenek?

Ne iščem resnega razmerja.

Prav, samo tega ni treba deliti na prvem zmenku. Če bo treba, lahko to osebi povemo takrat, ko vidimo, da je stvar šla predaleč in da je ne želimo zavajati. Sicer pa nikoli ne vemo, kaj si želi oseba na drugi strani. Kdo ve, kaj išče ona.

Na koliko zmenkov greš, preden spiš z nekom?

Morda želimo to povedati na zapeljiv, šaljiv način. A vprašanje ne bo delovalo, če ni posredi določena količina alkohola. Spogledujemo se lahko tudi kako drugače. Zmenki so nerodni že sami po sebi, zato na ta ogenj raje ne prilivajmo olja.

Kako se ti je zdelo?

Sami bi morali vedeti, kakšen je bil zmenek, in morali bi vedeti in videti, kako se je na zmenku počutil naš izbranec. Če ne vemo, kakšen je bil zmenek, potem je bil očitno bolj slab, zato raje ohranimo dostojanstvo in o tem ne sprašujmo osebe na drugi strani.