Črna barva ima resnično posebno moč ..

Različne barve stimulirajo različne občutke v naših možganih in tudi način, na katerega se odzovemo na določene barve, pove veliko o naši osebnosti. Osebe, ki imajo rade nošenje črnih oblačil, naj bi bile v očeh drugih ljudi razumljene kot močne, uspešne in malo nevrotične.

Črna barva je barva moči. Nošenje črne barve signalizira željo, da bi bili močni. Bodisi da želite zaščititi čustva drugih bodisi da zahtevate, da vas ljudje spoštujejo – nošenje črnih oblačil drugim pošilja sporočilo.

Črna barva je barva moči.

Takšne osebe naj bi bile zelo čustvene, a svojih čustev ne želijo pokazati. Z nošenjem črnih oblačil naj bi poskušali zaščititi svoja čustva, saj naj bi jim bila čustvena stabilnost zelo pomembna.

Osebe v črnem naj bi se tudi zelo hitro navdušile nad stvarmi, to pa naj bi bil tudi razlog za njihovo anksioznost in manko fokusa. S črno barvo naj bi želele prikazati, da imajo stvari v svojih rokah. Zanimivo je, da se ženske v črnem ne želijo izpostavljati, zato tudi nosijo oblačila v tej barvi, ki naj bi signalizirala prestiž. Tudi psihologija barv povezuje črno barvo s prestižem in močjo.

S črno barvo naj bi želeli pokazati, da imamo stvari v svojih rokah.

Črna barva oblačil simbolizira tudi resnost. Osebe v črni barvi ljudje pogosto razumejo kot resne, ambiciozne in spoštovanja vredne. Ta barva pa govori tudi o samozadostnosti in samozavesti.

Bo črna barva postala vaša najljubša?