Šibenik je eno tistih hrvaških mest, ki se v zadnjih letih v turističnem smislu razvija pospešeno. V njem najdete najboljšo restavracijo na hrvaškem - Pellegrini in od sedaj tudi edinstven D-Resort Šibenik, ki se nahaja v sklopu marine Mandaline z najvišjo kategorizacijo - pet sider. D-Resort Šibenik smo obiskali ob uradni otvoritvi ter se na lastne oči prepričali o njegovih izjemnih čarih.

Hrvaškemu turizmu je vselej manjkalo nekaj tistih prestižnih lokacij, kamor bi se lahko zatekli bolj zahtevni turisti. A se to v zadnjem času spreminja tudi po zaslugi otvoritve D-Resort Šibenik z 69 sobami in apartmaji ter tremi ekskluzivnimi vilami.

 D-Resort - SPA

D-Resort – SPA

Novost pravzaprav pooseblja vizijo turizma na višji ravni in Šibeniku dodaja tisto prestižno nastanitveno lokacijo in celovit resort, ki takšnemu nebrušenemu diamantu tudi pritiče.

Šibenik je namreč geografsko obkrožen z nekaterimi največjimi naravnimi lepotami (Narodni park Krka, Kornati), mesto pa s svojo vsebino zgodovine in kulturne dediščine navdušuje turiste z nedotaknjenostjo in določeno mero sofisticiranosti. Torej idealna destinacija za vse tiste, ki ljubite lepe stvari v življenju.

Z odprtjem luksuznega resorta je investitor Doğuş group izpeljal uspešen projekt na Hrvaškem, v katerega je skupaj vložil 45 milijonov evrov in predstavlja največjo letošnjo turistično investicijo v Dalmaciji.

 D-Resort - Pogled na marino

D-Resort – Pogled na marino

V D-Resortu Šibenik je obiskovalcem tako na voljo bogata hotelska in gostinska ponudba: hotel z 69 sobami, wellness, športni center, otroški klub, restavracije in bari, ekskluzivna prodajalna s široko ponudbo blagovnih znamk, bazen in konferenčni center. Ponudbo dopolnjujejo še tri vile, vsaka od njih ima svoj vrt, bazen in zasebno parkirišče. Namenjene so tistim, ki se želijo umakniti v svojo zasebnost in jim nastanitev v hotelu ni zadosti.

Arhitekturna zasnova objekta dopolnjuje naravno krajino in okolje. Pri zunanjem in notranjem opremljanju so bili uporabljeni le trije materiali – beton, les in steklo, ki skrbijo tako za okoljsko kot ekonomsko trajnost objekta, medtem ko pročelje iz belega betona dopolnjuje odtisnjen vzorec lesa, ki pri obiskovalcu pušča prijeten vtis naravnega.

 Organska oblika hotela ... tudi z detaili v sami notranjosti.


Organska oblika hotela … tudi z detaili v sami notranjosti.

Organska oblika objekta se navidezno integrira z okolico in ji pusti svojo esenco in v okolje ne posega pretirano. Minimalizem zunanjosti in navidezna preprostost linij se odraža tudi v interierju, ki pa vsekakor gostu želi sporočati domačnost, a hkrati eskluzivnost. Arhitekta Nikola Bašić in Marko Murtić sta D-Resortu vdahnila karizmo domačnosti in glamurja.

Hotel – D-Resort Šibenik

Minimalistična zasnova sobe, kjer vse lebdi v zraku.

Minimalistična zasnova sobe, kjer vse lebdi v zraku.

Interier 69 sob in apartmajev navidezno lebdi v prostoru saj so prav vsi kosi pohištva priterjeni na stene in nekoliko odmaknjeni od tal. Na ta način vizualno prostor diha drugače in deluje bolj odprt. Zanimivo izbrani kosi pohištva v kombinacija z mirnimi barvami dajo prostorom občutek eskluzivnosti.

Manjši SPA za hedoniste ...

Manjši SPA za hedoniste …

Poleg hotela se nahaja tudi manjši spa z zunanjim bazenom, ob katerem se bodo lahko sončili gostje hotela (plaže namreč ni), oziroma v hladnejših dneh koristili usluge spa-ja, kjer so na razpolago različne savne ter masaža. Nekoliko moti le majhnost spa-ja, kot tudi bazena in dejstvo, da je prostora le za 20 gostov, kar pa je premalo za tovrsten hotel, ki nima lastne plaže, a lahko hkrati gosti tudi do 200 gostov.

Ogled galerije – D-resort Šibenik

Vile – D-Resort Šibenik

Arhitekturna zasnova hotela je organska in s želi simbioze z okoljem.

Arhitekturna zasnova hotela je organska in s želi simbioze z okoljem.

Posebnost treh eskluzivnih vil je, da vsaka premore svoj bazen in so pravzaprav popolnoma samostojne enote, kjer najdete vse kar načeloma najdete doma. V spodnjem nadstropju vas tako pričaka velika dnevna soba z jedilnico in kuhinjo ter veliko garderobno omaro. Na terasi pa vas pričakuje lasten bazen s prečudovitim pogledom na pristan najbolj luksuznih bark. V prvem nadstropju so spalnice, kjer lahjko spi do 6 gostov. Seveda tista glavna spalnica premore tudi lastno kopalnico. Zanimiv je tudi prehod med terasami saj lahko iz prvega nadstropja prehajate po krožnih stopnicah do terase kjer je bazen. Notranjost je urejena podobno kot sam hotel. Torej čisto in harmonično.

D-Marin Mandalina

Kompleks hotela in luksuznih vil gosti edina marina na Hrvaškem z najvišjo oceno D-Marin Mandalina (5 sider), namenjena luksuznim superjahtam. Petične stranke imajo na voljo 429 privezov v morju, od katerih je 79 namenjenih jahtam, dolgim 30–140 metrov.

D-Resort Šibenik je s svojim konceptom edinstvena zgodba, ki Šibeniku prinaša dodano vrednost v “resortu”, ki združuje luksuzno marino ter luksuzne nastanitve. Tako privablja drugačne goste, tiste bolj petične in s tem odpira potencial za nadaljni razvoj regije. Nam se je zapisal v spomin predvsem zaradi nenavadnega združevanja navtičnega luksuza in klasične nastanitve. Simpatično, moderno in predvsem drugačno.