S 1. septembrom 2016 je po mesecih prenove in priprav svoja vrata ponovno odprla gostilna in vinoteka Danilo. Novo, prenovljeno gostilno sta prevzela Nina in Gašper Čarman – sestra in brat, ki z velikim ponosom že tretjo generacijo nadaljujeta uspešno družinsko tradicijo. Gostilna Danilo je posebna in drugačna, vendar domača. Stare jedi so pripravljene na sodoben način, poznani recepti babic pa so mojstrsko preoblikovani z znanjem njune mame, kuharske mojstrice, Vesne Čarman. Danilo – gostilna & vinoteka je gorenjski predstavnik v elitnem klubu Jeunes restaurateurs d'Europe. Ohranja vrednote tradicionalne domače kuhinje in lokalnih sestavin, a nam hkrati obljublja, da bo vsak krožnik pripravljen z ustvarjalnostjo in novimi okusi. ​

Poleg že morda poznane Danilove ponudbe a la carte so na jedilnik dodali tudi tedenska kosila odličnih domačih jedi (domača goveja in gobova juha, ričet, sarme …). Razumejo tudi, da včasih za kakovosten obrok žal ne ostane veliko časa, zato je v gostilni tudi t. i. bar – prostor za manjše prigrizke, hiter in okusen krožnik testenin, piščančjo solato ali domači narezek. Za vse tiste z malce več časa in željo po okušanju raznovrstnih dobrot pa so pripravili dva degustacijska menija: 4-hodni in 8-hodni meni.

V gostilni in vinoteki Danilo bodo na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji vina. (Foto: Žiga Intihar)

V gostilni in vinoteki Danilo bodo na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji vina. (Foto: Žiga Intihar)

Poleg bogatega jedilnika je novost in posebnost Danila tudi vinoteka. Na vinski karti nas pričaka več kot petsto skrbno izbranih vin – od hišnega vina Gašper do posebnih serij najboljših tujih in domačih vinarjev. Vsa vina so nam v Danilu na voljo na kozarec, lahko pa kupimo tudi steklenico.

PREBERITE ŠE: To so najboljše restavracije na svetu

V gostilni & vinoteki Danilo je z dvema ločenima prostoroma poskrbljeno tudi za zaključene družbe (do 11 oseb) in večje skupine, za katere po dogovoru prilagodijo meni in uresničijo naše želje.
V prenovljeni gostilni želijo ohranjati trdno zasidrane vrednote domače kuhinje in lokalnih sestavin, a hkrati obljubljajo, da bo vsak krožnik pripravljen z ustvarjalnostjo in novimi okusi, ki bodo razvajali naše brbončice.

Ogled galerije – gostilna & vinoteka Danilo