V letu 2018 so vsi potovali na Tajsko, letos boste v zemljevid sveta buciko zabodili nekam drugam, saj so to destinacije, ki jih je vredno obiskati v letu 2019.

Podatki, ki jih ponujajo Google Flights in Hotel Search, kažejo, da so to sanjske destinacije, ki jih je vredno obiskati v letu 2019.

PONTA DELGADA, PORTUGALSKA

Ponta Delgada, Portugalska

Porto in Lizbona sta v preteklosti dobili vso pozornost na Portugalskem, vendar napovedi pravijo, da bo leta 2019 sanjsko otočje Azori in prestolnica Ponta Delgada na otoku Sao Miguel. V tem kraju je dom muzejev, utrdb in stavb, ki segajo v 16. stoletje. Potniki, ki iščejo aktiven dopust na prostem, bodo še posebej navdušeni nad zeleno okolico otoka.

Popoln čas za odhod je pozna pomlad ali zgodnje poletje, saj si boste v aprilu in maju lahko ogledali kite, junija so odlične temperature za pohodništvo in gorsko kolesarjenje po pokrajinah in občudovanje naravnih lepot, kot je termalni bazen v dolini Furnas, vulkanski krater Lagoa do Fogo in jezero Sete Cidades, ki velja tudi za eno od sedmih naravnih čudes Portugalske.

KAUAI, HAVAJI

Kauai, Havaji

Maui je že dolgo let nazaj pristal na seznamu dežel, ki jih moramo obiskati vsaj enkrat v življenju, vendar bo njegov ‘starejši brat’ Kauai doživel svojo slavo v letu 2019. Ta kraj je pustolovski, obdan z neokrnjeno naravo in ni skomercializiran. Tropski deževni gozd, pečine in bele peščene plaže obdajajo otok, vendar so številni kraji kraji na tem otoku, ki jih je treba obiskati, vključno z znamenitima Na Pali Coast in Waimea Canyon.

KILIMANDŽARO, TANZANIJA

Kilimandžaro, Tanzanija

Avanturistično potovanje postaja vedno bolj priljubljeno med različnimi starostnimi skupinami. Glede na Booking.com si vedno več potnikov prizadeva obiskati ‘divje in drzne’ destinacije. In ena izmed njih je zagotovo Tanzanija z najvišjo goro Kilimandžaro, kjer boste dobili veliko več, kot se zdi. Čeprav je pot po teh krajih zelo zahtevna, lahko pohodniki združijo pohodniško izkušnjo s safarijem.

SAN LUIS OBISPO, KALIFORNIJA

San Luis Obispo de Tolosa, Kalifornija

Plaže, sonce in dogodivščine na prostem. To je Kalifornija! Številne pohodniške in kolesarske poti nudijo čudovit razgled na Tihi ocean, vredno pa je obiskati tudi eno od treh vinskih regij – Paso Robles, Edna Valley in Arroyo Grande. V San Luis Obispo si lahko ogledate tudi številne muzeje, trg kmetov in špansko misijo iz 18. stoletja San Luis Obispo de Tolosa. Vremenske razmere v Kaliforniji so med letom odlične, ljubitelji vina pa se morda lahko odpravite tja v septembru, ko poteka kalifornijski mesec vina.