Trebušnjaki gotovo niso edini način, kako dobiti raven trebušček. Le peščica ljudi namreč ve, da je veliko lažje pridobiti privlačen trebuh, če delamo vaje stoje. Računajte na to, da vam bodo vzele le 10 minut časa.

Tukaj so vaje za raven trebušček, ki jih delaš stoje. Le 10 minut jim boste namenili!

1. Stoječi trebušnjaki

 Stoječi trebušnjaki

Stojte vzravnano, z nogami skupaj. Pod pravim kotom dvignite in zravnajte nogo pred sabo ter se poskušajte dotakniti prstov na nogah. Vajo naredite za obe nogi.

2. Diagonalna podaja

Diagonalna podaja

Za to vajo boste potrebovali nekakšno težjo stvar, ki jo boste držali v rokah. Lahko uporabite medicinsko žogo, ročko ali pa steklenico vode. Dvignite desno nogo, ukrivite koleno, medtem pa bodite vzravnani. Zadržite položaj in se začnite diagonalno premikati čez trup – od desne rame proti levemu kolku in spet nazaj. Enako ponovite z levo nogo.

3. Poskoki z obrati

 Poskoki z obrati

Roke upognite v komolcu in si jih dajte pred prsi. Nato začnite hitro poskakovati ter hkrati svoj trup obračati v različne smeri. Vaši boki in noge kot tudi vaše pokrčene roke se morajo premikati z ene strani na drugo.

4. Rotacija trupa

 Rotacija trupa

Postavite se z nogami v širini ramen. Prepognite se in poskušajte noge obdržati ravne in na mestu. Začnite vrteti zgornji del telesa v krogu. Vrtenje naj se začne s vzporedno držo in zaključi z navpično držo. S to vajo boste uporabili vse mišice na hrbtu in trebuhu.

5. Pokrčena visoka kolena in roke

 Pokrčena visoka kolena in roke

Dvigujte levo nogo diagonalno v smeri desne rame. Istočasno sklenite dlani ter začnite izvajati sunkovite diagonalne gibe od desne rame proti levemu kolenu.

6. Vzgib v boku

 Vzgib v boku

Eno roko dajte na bok. Drugo roko dvignite in se začnite upogibati v smeri drugega boka ter istočasno dvigujte pripadajočo nogo, ki jo pokrčite v kolenu. Medtem ko se vaš komolec dotakne boka, se mora vaša dlan dotakniti pokrčenega kolena.

Kako izvajati vaje za privlačen trebušček, si lahko ogledate v priloženem posnetku.