Naš izbor je celotno idejo “najema” luksuzne in eksotične hiške popeljal na popolnoma novo raven. Tukaj je izbor luksuznih hišic, vil, votlin na (eksotičnih) destinacijah, kjer si lahko bivanje v njih pravzaprav celo privoščimo.

Eksotične hiške, ki jih lahko najamemo:

1. Kmetija v Italiji (286 evrov na noč)

Grottaglie, Apulija, Italija
Navdušenci zgodovine in romantike bomo uživali v obnovljeni kmečki hiši iz 16. stoletja, ki jo najdemo na italijanskem podeželju. Razkošno udobje nas bo razvajalo, ko bomo izbirali med sončenjem ob bazenu, raziskovanjem podeželja in uživanjem lokalne hrane.

2. Butična eko koča v Nikaragvi (237 evrov na noč)

San Juan del Sur, Rivas, Nikaragva
S pogledom na bujna pobočja džungle ima eko hiša ob oceanu dih jemajoč razgled, celo iz bazena. Hiša na 325 kvadratnih metrih ima prostora za osem ljudi, lahko pa najemo tudi samo sobo.

3. Vila na Baliju (151 evrov na noč)

Seminyak, Bali, Indonezija
Blizu najbolj priljubljenega letoviškega mesta na Baliju zasebna vila ponuja mir in tišino ves dan. S tremi spalnicami je idealna za šest prijateljev in tako obeta veliko več zabave kot ločene sobe hotela.

4. Hišica v Mehiki (85 evrov na noč)

Yelapa, Jalisco, Mehika
Če si res želimo pobega nekam proč od vsega, se lahko odpravimo v ribiško vasico Yelapa v Mehiki, ki je dostopna le z vodnim taksijem. Lastnik je priznana gurmanska kuharica, ki je med drugim zasnovala fantazijsko kuhinjo za goste. Hiša ima bazen, blizu pa je tudi plaža.

5. Hišica na drevesu v ZDA (325 evrov na noč)

Atlanta, ZDA
Kdo kot otrok ni sanjal o hišici na drevesu? In pošteno je, da povemo, da se je niti odrasli ne bi branili. Ta romantični pobeg v gozdove bo gotovo najboljši spanec v našem življenju, obdan z naravo. Bonus? Vsako jutro dostavijo svežo kavo.

PREBERITE ŠE: Toskana, raj na zemlji

6. Hišica iz bambusa na Baliju (63 evrov na noč)

Ubud, Bali, Indonezija
Naš um, telo in duša bodo ponovno napolnjeni z dobro energijo, potem ko bomo uživali v popolnem miru na podeželju Balija. Hišica, ki je pet minut hoje od mesta Ubud, ponuja veliko udobja (kot je brezplačen mobilni telefon), tradicionalno večerjo v soju sveč in  dostavo zajtrka vsako jutro.

7. Vila v Grčiji (165 evrov na noč)

Sinfos, grško otočje, Grčija
Vila iz 17. stoletja se nahaja v popolnoma ohranjeni vasici v Grčiji. Otrokom prijazno vilo v bližini plaže bomo občudovali, saj je polna dekorja v modri barvi in očarljivih elementov, kot so kamnite stene in stropne grede.

8. Votlina v Franciji (77 evrov na noč)

Nazelles-Négron, Francija
Sicer razgleda s tem najemom ne bomo dobili, dobili pa bomo resnično edinstven in romantičen kraj za bivanje, medtem ko bomo raziskovali domači kraj Leonarda da Vincija.

9. Mlin na veter v Grčiji (292 evrov na noč)

Thira, Grčija
Ali veste, da obstaja nagrada za “najboljši sončni zahod”? Očitno obstaja, in to mestece v Grčiji vsako leto obiščejo popotniki z vsega sveta, da bi videli svetovno znane sončne zahode. Bivanje v tem sanjsko pastelnem mlinu na veter pa nam bo dalo občutek, kot da smo v pravljici.

10. Bivalni čoln na Danskem (150 evrov na noč)

København, Danska
Zakaj bi si želeli pogled na ocean, ko lahko pravzaprav bivamo na vodi? Do modernega in elegantnega bivalnega čolna na vodi v Københavnu nas bo pripeljal vodni taksi, uživamo pa lahko v kolesarjenju po lepem mestnem središču.