Vaš muči produktivnost. Se večkrat na koncu dneva vprašate kaj ste cel dan počeli?!

Znanost pravi, da ustvarjanje to-do seznamov pripomore k večji produktivnosti posameznika. Pomembno pa je, kako se lotiš te ene stvari, ki te spremeni v izjemno produktivno osebo.

Poslovna svetovalka Allison Rimm v Harvard Business Review piše o tem, da moramo ljudje ustvariti več to-do seznamov. Na ta način bomo namreč sposobni učinkovito upravljati s svojimi življenji. In katera je ena stvar, ki te spremeni v izjemno produktivno osebo?

Predlaga, naj zapišemo tri sezname: enega za pomembne stvari, ki pa niso omejene s časom, drugega za obveznosti, ki morajo biti urejene še isti dan, in tretjega za stvari, ki jih ne smemo delati. Slednji naj bi bil najpomembnejši, saj nas bo vselej opomnil, katere dejavnosti v našem življenju nimajo kaj iskati. To je prvi korak k uspehu, ki ga lahko naredimo.

Katere stvari morate narediti danes?

Kako torej ustvariti sezname? Najprej zapišemo na list stvari, ki jih nameravamo narediti v dnevu. Ko bomo ugotovili, da za vse opravke ne bo časa, je treba določiti, kaj ima prednost. Obveznosti, ki jih ne vrednotimo kot pomembne, preprosto premaknemo na seznam not-to-do.

Ideje bodo iz vas kar vrele.

Ustvarjanje to-do seznamov bo imelo blagodejen učinek. Napojilo nas bo z energijo, obenem pa tudi navdihnilo pri reševanju izzivov. Vaš čas bo tako končno maksimalno izkoriščen.