Mesec februar je v znamenju ljubezni, a v kinih očitno ne bo tako, saj bomo gledali nadaljevanja velikih uspešnic, grozljivke, drame in znanstvenofantastične spektakle. Pozabite torej na romantiko!

Februarja se ne boste stiskali z ljubljeno osebo in jokali ob gledanju romantičnih filmih, temveč boste, ljubitelji seveda, uživali v grozljivkah, trilerjih in znanstvenofantastičnih zgodbah.

Pozabite na romantiko, kinematografi so pripravili te filme, ki naj bi jih predvajali v mesecu februarju ‒ datumi predvajanj se lahko spremenijo, kar lahko spremljate na spletnih straneh kinematografov.

TRILER
LEDENO MAŠČEVANJE (COLD PURSUIT), 2019

Liama Neesona bomo ponovno gledali v napetem trilerju, ki tokrat temelji na zgodbi Amaterji (In order of Disappearance) iz leta 2014. Življenje Nelsa Coxmana se sesuje, ko njegov sin umre v skrivnostnih okoliščinah. Iz človeka, ki je živel mirno življenje, se spremeni v usposobljenega morilca. Med iskanjem resnice pride navzkriž z mamilarsko združbo, a njegovo iskanje odgovorov se kljub temu nadaljuje.

od 7. februarja / Kolosej, Cineplexx

ANIMIRANA AKCIJSKA KOMIČNA PUSTOLOVŠČINA
LEGO FILM 2 (LEGO MOVIE 2), 2019

Leta 2014 je Lego film (Lego Movie) požel veliko pozitivnih kritik ‒ sedaj na platna prihaja drugi del! Animirani film Lego film 2 se nadaljuje tam, kjer je njegov predhodnik končal. Državljani Lego sveta se spopadajo z nevarno grožnjo, ko Lego Duplo, osvajalci iz vesolja, začnejo svoj uničevalski pohod. Zdaj je vse odvisno od Emmeta, Lucy, Batmana in njihovih prijateljev. Ali jim bo uspelo premagati ogromne stvore in vzpostaviti harmonijo v Lego vesolju?

od 7. februarja / Kolosej, Cineplexx

PSIHOLOŠKI TRILER
SOBA POBEGA (ESCAPE ROOM), 2019

Šest neznancev dobi vstopnice za sobo pobega in šest skrivnostnih črnih škatel, ki jih lahko popeljejo do velike vsote denarja. Ker so zaklenjeni v sobah, v katerih so ekstremni pogoji, se morajo boriti za preživetje in najti način, kako bodo našli izhod. Nad okoliščinami, v katerih so se znašli, nimajo nadzora ‒ za preživetje se bodo lahko zanašali samo na svoje znanje. Komu bo uspelo?

od 7. februarja / Kolosej, Cineplexx

AKCIJSKA DOMIŠLJIJSKA PUSTOLOVŠČINA
ALITA: BOJNI ANGEL (ALITA: BATTLE ANGEL), 2019

V šestindvajsetem stoletju skrivnostni znanstvenik doktor Ido s kupa odpadnih kovin reši kiborga ženskega spola. Ta se ne spominja, kdo in kaj je ali od kod je prišla. Ido iz nje ustvari smrtonosno bitje, saj je namreč prav ona tista, ki lahko pretrga večni krog smrti in uničenja, ki je ostal za Tipharesom ‒ da izpolni svoj namen, se mora bojevati in ubijati. Komaj takrat vsi ugotovijo, da je Alita angel iz nebes.

od 14. februarja / Kolosej, Cineplexx

BIOGRAFSKA DRAMA
LEPI FANT (BEAUTIFUL BOY), 2019

Osemnajstletni Nicolas Sheff je bil zelo priden in uspešen dijak, ki bi jeseni moral začeti študirati. Pri dvanajstih letih je začel eksperimentirati z drogami, metamfetamin pa mu življenje postavi na glavo, saj se je iz najstnika, ki je občasno preizkušal droge, spremenil v popolnega odvisnika. Njegova zgodba prikaže, kako lahko odvisnost uniči življenja in kako jih lahko ljubezen ponovno sestavi.

od 14. februarja / Kolosej

KOMEDIJA
BOG, LE KAJ SMO SPET ZAGREŠILI? (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?), 2019

Zakonca Claude in Marie Verneuil se spopadata z novo krizo ‒ kot pripadnika katoliškega meščanstva, ki gojita vrednote stare tradicionalne Francije, težko sprejmeta najnovejšo novico, in sicer zakonci štirih hčera so se odločili zapustiti Francijo zaradi različnih razlogov. To jih prisli, da postaneta bolj odprtega duha.

od 14. februarja / Kolosej

SRHLJIVKA
SREČEN SMRTNI DAN 2 (HAPPY DEATH DAY 2U), 2019

Študentka Tree Gelbman je v prvem delu umrla kar enajstkrat, da je uspela ugotoviti, kdo je njen morilec, ki jo je preganjal na njen rojstni dan. Ko je že mislila, da je zaživela boljše življenje, znova začne podoživljati grozeč dan, ki ga je že večkrat preživljala. A tokrat so v past ujeti tudi njeni prijatelji. Če jih bo hotela rešiti, bo znova morala umirati.

od 14. februarja / Kolosej, Cineplexx

GLASBENA KOMEDIJA
BUNKICA (DUMPLIN), 2019

“Okrogla” najstnica Willowdean živi v vitki senci svoje matere Rosie, nekdanje lepotne kraljice, ki svojo hčer kliče po vzdevku Bunkica. Ker je Rosie zaposlena z okrajnimi lepotnimi tekmovanji, ji za Willowdean ostaja malo časa in razumevanja. Slednja se v znak protesta odloči udeležiti tekmovanja. Moči združi z drugimi “okroglimi” dekleti, stkejo tesno prijateljstvo in spoznajo, da je biti lepotna kraljica veliko več, kot so si kdaj predstavljale.

od 21. februarja / Kolosej

DRUŽINSKA KOMEDIJA
INSTANT DRUŽINA (INSTANT FAMILY), 2019

Zakonca Pet in Ellie prenavljata veliko hišo, o naraščaju pa ne razmišljata. Ko ju prijatelj spodbode, da otrok ne bosta imela, začneta razmišljati o tem, da bi otroka posvojila iz rejništva. Ko se odločita za posvojitev najstnice, ugotovita, da ima mlajša brata in sestro, in tako posvojita vse tri. Ob prihodu v hišo pa se prične razburljivo privajanje na nov dom in drug na drugega. Jim bo uspelo preseči začetne težave in zaživeti kot družina?

od 21. februarja / Kolosej

DRUŽINSKA DOMIŠLJIJSKA KOMEDIJA
MALA GOSPODIČNA DOLITTLE (LILIANE SUSEWIND), 2019

11-letna Lilli se lahko pogovarja z živalmi! To je skrivnost, ki jo nihče, razen njenih staršev, ne sme izvedeti. Njen poseben talent je v preteklosti že povzročil dovolj problemov in to je razlog, da se mora družina ponovno preseliti. Lilli obljubi, da bo svojo skrivnost obdržala zase, ko se bodo preselili v nov dom, ampak ta plan se spremeni v trenutku, ko odkrije, da je zloben tat živali ukradel slonjega mladiča Ronnija iz lokalnega živalskega vrta.

od 21. februarja / Kolosej, Cineplexx

ŠPORTNA DRAMA
CREED II, 2018

Adonis Creed je primoran uskladiti življenje, razpeto med osebnimi obveznostmi in pripravami na veliki dvoboj. Soočenje z nasprotnikom svoje družine ga le še podžge in motivira za spopad v ringu. Rocky in Adonis se bosta soočila s svojim skupnim nasledstvom in dojela, da nič ni pomembneje kot družina. Spoznali bodo, kaj nas naredi prvake.

od 28. februarja / Kolosej, Cineplexx

DRUŽINSKI FILM
MIA IN BELI LEV (MIA ET LION BLANC/MIA AND THE WHITE LION), 2019

Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se z družino iz Londona preseli v Afriko, kjer družina upravlja kmetijo z levi. Ko pride na svet mali beli lev Charlie, je Mia spet srečna in z njim vzpostavi posebno vez. Čez tri leta Miino življenje znova pretrese nepričakovana novica, saj odkrije, da je njen oče prikrival skrivnost. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da z njim pobegne. Dva prijatelja se tako odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani, kjer iščeta kraj, kjer bi Charlie znova lahko svobodno živel.

od 28. februarja / Kolosej, Cineplexx

MISTERIOZNI ZNANSTVENOFANTASTIČNI TRILER
POPOLNA KOPIJA (REPLICAS), 2019

Keanu Reeves se vrača na velika platna ‒ tokrat ga bomo gledali v znanstveni fantastiki! Znani nevroznanstvenik William Foster, ki je v prometni nesreči izgubil svojo ženo in njune tri otroke, se s pomočjo najboljšega prijatelja in znanstvenika Eda Whittleja odloči za riskanten eksperiment ‒ kopiranje njihovih pokojnih teles. Odločen je, da ga pri tem ne bo ustavilo nič, tudi če se mora po robu postaviti celemu vladnemu laboratoriju, policiji in predvsem zakonu fizike.

od 28. februarja / Kolosej