Fenyr Supersport je nov eksotičen superšportnik prestižne libanonske znamke W Motors, ki se je v treh letih iz popolne neznanke izstrelila v stratosfero superšportnih avtomobilov. Po izjemnem in ekskluzivnem modelu Lykan Hypersport, ki je znamki ''nakopal ''slavo, se zdaj predstavljajo z drugo prestižno pošastjo, Fenyr Supersportom, ki pa je malenkost manj ekskluzivna. Če je bil Lykan Hypersport omejen na sedem enot, ki so jih prodali za 3,4 milijona ameriških dolarjev, je Fenyr Supersport rahlo bolj dosegljiv (če je bil prvi rezerviran za oligarhe, je drugi za vse nesramno bogate), saj bodo vsako leto izdelali 25 enot po ceni 1,85 milijona dolarjev.

Fenyr Supersport je arabski superšportnik za 1,85 milijona ameriških dolarjev, ki so ga pri W Motors izdelali v sodelovanju z Magna Steyr Italy, RUF Automobile in StudioTorino, ki so prispevali motor, podvozje in podobno. Gre za drugega superšportnika arabskih korenin (po modelu Lykan Hypersporta, ki je tudi tretji najdražji avto na svetu), in ker je v avtomobilskem žargonu ”hyper” boljše kot ”super”, je Fenyr Supersport vstopni model te libanonske znamke nebeško hitrih luksuznih vozil.

Arabci napadajo že s svojim drugim superšportnikom -Fenyr Supersport.

Arabci napadajo že s svojim drugim superšportnikom -Fenyr Supersport.

Kljub temu je 1300-kilogramska zverina (karoserija je iz ogljikovih vlaken, okvir iz alucevi) daleč od tega, kar si predstavljamo pod vstopnim modelom. A pač nima vgrajenih 420 diamantov v rob LED-žarometov in hologramskega zaslona kot njegov dražji brat. Zato pa se ponaša s 4,0-litrskim biturbo motorjem V6, ki razvije pošastnih 900 KM in največji navor 1200 Nm navora.

PREBERITE ŠE: Bugatti Vision Gran Turismo – superšportnik za računalniške in avtomobilske sladokusce

Kako nabrit je ta superšportnik ostrih robov, priča tudi podatek, da se z mesta do 100 km/h požene v 2,7 sekunde in zmore končno hitrost prek 400 km/h! Moč na kolesa prenaša Porschejev 7-stopenjski PDK-menjalnik z dvema sklopkama, obut pa je v 20- (spredaj) in 21-palčna kolesa (zadaj), ki jih brzdajo napredne kompozitne keramične zavore. Kot rečeno, jih bodo na letni ravni izdelali zgolj 25, zato je bolje, da se čim prej postavite v vrsto. Z eno podrobnostjo. Prej morate napraskati manjkajočega 1,85 milijona ameriških dolarjev. Mala malica, kaj!

Galerija slik – Fenyr Supersport