Poiskali smo nekaj filmov, ki so meje seksi, opolzko, vroče dosegli še pred nastankom triologije Petdeset odtenkov in pri tem šli še dlje. To so filmi, ki so bolj vroči kot Petdeset odtenkov.

1. Prvinski nagon (Basic Instinct, 1992)


Le kdo lahko reče, da scena zasliševanja Sharon Stone ni seksi? To je trenutek, ki se je zapisal v filmsko zgodovino. Erotična klasika iz leta 1992 pokaže Michaela Douglasa kot Nicka Curana, policijskega detektiva, in Sharon Stone kot Catherine Tramell, osumljenko umora. A to para ne ustavi, da se ne bi podal med rjuhe v prizoru, ki je še bolj vroč kot trenutek, ko Sharon Stone prekriža noge.

2. Telesna strast (Body Heat, 1981)


Erotični triler prikazuje odvetnika s Floride, ki se spusti v strastno afero z ženo premožnega poslovneža. Kemija med Willamom Hurtom in Kathleen Turner rodi kar nekaj vročih ljubezenskih prizorov, ki so leta 1981 povzročili veliko razburjenja.

3. Sanjači (The Dreamers, 2003)


Erotična drama mojstra Bernarda Bertoluccija z eksplicitno seksualno vsebino se odvija v Parizu v poznih 60., kjer se trio filmofilov, vključno z Evo Green kot Isabelle igra dekadentne spolne igrice.

PREBERITE ŠE: Premiera: Petdeset odtenkov sive (2015)

4. Grenki mesec (Bitter Moon, 1992)


Psihološki triler Romana Polanskega raziskuje temno in sprevrženo stran spolnosti med na invalidski voziček prikovanim možem (Peter Coyote) in njegovo zapeljivo ženo (Emmanuelle Seigner), ki se razkrije med oceansko plovbo z britanskim parom (Kristin Scott-Thomas in Hugh Grant).

5. Široko zaprte oči (Eyes Wide Shut, 1999)


Zadnji film Stanleyja Kubricka pokaže prefinjen poročen par (Tom Cruise in Nicole Kidman), ki ju potegne v svet prešuštništva, medtem ko preizkušata nove seksualne izkušnje in dogodivščine.

6. Zadnji tango v Parizu (Last Tango in Paris, 1973)


Strastna, vendar nič kaj ljubezenska afera med ameriškim vdovcem srednjih let (Marlon Brando) in mladim francoskim dekletom (Maria Schneider) je prvotno prinesla temu kontroverznemu in “umazanemu” filmu Bernarda Bertoluccija oznako X.