Najbolje plačani YouTube zvezdniki v letu 2015 se lahko s svojimi zneski primerjajo z največjimi zvezdniki šovbiznisa. Največja imena YouTuba namreč služijo milijone. In čeprav je YouTube pravo gojišče ljudi, ki doživljajo svojih pet minut slave, še več pa se jim seveda ne uspe povzpeti nad prostrani ocean internetne anonimnosti, pa ima YouTube tudi zvezde stalnice. Danes tako ne govorimo več samo v filmskih, glasbeni in športnih zvezdnikih, ampak tudi YouTube zvezdah, ki s kanalom za hrambo videoposnetkov služijo pravo bogastvo. Preveri, kdo so največji YouTube zaslužkarji v letu 2015.

Najbolje plačani YouTube zvezdniki so relativno mlada kategorija zvezdnikov, ki pa se hitro povzpenja po lestvici največjih zaslužkarjev. Njihovi zasluži se namreč danes merijo v milijonih, kar ni presenetljivo, glede na to, da je YouTube za Googlom in Facebookom tretje najbolj obiskano spletno mesto. Kralj YouTuba po izračunu revije Forbes v letu 2015 ostaja Felix Arvid Ulf Kjellberg. Kdo, boste dejali? Morda vam je 25-letni Šved bolj znan kot PewDiePie, ki je zaslovel z video posnetki humornega in že kar histeričnega komentiranja videoiger. Danes ima njegov kanal skoraj 40 milijonov sledilcev, v zadnjem letu pa je zaslužil kar 12 milijonov ameriških dolarjev, večino od tega od oglasov. Prav tako je prvi na lestvici 12 najbolj vplivnih ljudi v digitalnem svetu #Famechanger, ki jo pripravlja revija Variety.

PewDiePie - kralj YouTuba

PewDiePie – kralj YouTuba

Drugo mesto na sploh prvi lestvici najbolje plačanih YouTube zvezdnikov si delita duo Smosh (preko 21 milijonov sledilcev)- Ian Hecox in Anthony Padilla- in Fine Brothers (preko 13 milijonov sledilcev- Benny in Rafi Fine – ki so vsak zaslužili po 8,5 milijona. Med tiste, ki so obogateli z YouTubom sodi tudi glasbenica (violinistka, plesalka in skladateljica) Lindsey Stirling, ki je s 6 milijoni zaslužka v letu 2015 zasedla tretje mesto (11 na lestvici #Famechanger).

PREBERITE ŠE: Forbes 2015: Najbolje plačani modeli na svetu

In koliko si moral zaslužiti za preboj na lestvico 10 največjih YouTube zaslužkarjev, ki so v zadnjem letu skupaj zaslužili 54,5 milijona ameriških dolarjev? 2,5 milijona.

Najbolje plačani YouTube zvezdniki v letu 2015 so …

8. mesto (delitev mesta):

Lilly Singh (aka IISuperwomanII), Roman Atwood in Rosanna Pansino: 2,5 milijona ameriških dolarjev

7. mesto:

Michelle Phan: 3 milijone ameriških dolarjev

5. mesto (delitev mesta):

Rhett & Link in KSI: 4,5 milijona ameriških dolarjev

4. mesto:

Lindsey Stirling: 6 milijonov ameriških dolarjev

2. mesto (delitev mesta):

Smosh in Fine Brothers: 8,5 milijona ameriških dolarjev

1. mesto:

PewDiePie: 12 milijonov ameriških dolarjev