Vsi smo bili enkrat na začetku svoje 'fotografske poti'. Vsi tudi vedo, kako je, ko ne veste, kaj sploh pomenijo oznake na fotoaparatu ali v brošuri. Na srečo se mlajše generacije ne boste tako mučile, kot smo se mi, saj je Canon EOS RP ustvarjen za začetnike. Ni zgolj privlačnega dizajna, temveč je tudi kakovosten.

Fotoaparat brez zrcala in z izmenljivimi objektivi Canon EOS RP je ustvarjen za začetnike, ki ljubijo sliko, a niso dovolj spretni, da bi ustvarili osupljive fotografije.

Canon EOS RP ima tipalo polne velikosti ločljivosti 26,2 MP, kar je malenkostno manj od 30 MP tipala modela EOS R. Oba poganja procesor Digic 8, enaka je tudi občutljivost ISO kot še nekateri drugi tehnični podatki, vključno z zmogljivim sistemom samodejnega ostrenja.

Zaslon v “kukalu” fotoaparata Canon EOS RP ima 2,36 milijonov pik, na ohišju aparata pa je tudi na dotik občutljivi zaslon z diagonalo 7,5 cm.

Poleg fotografiranja lahko fotoaparat Canon EOS RP snema video, in sicer v razločljivosti 4K s 24 sličicami na sekundo ali v polni HD s 60 sličicami.

Canon EOS RP brez objektiva tehta 485 g, kar je skoraj za tretjino manj od modela R. Z merami 132,5 x 85 x 70 mm je tudi manjši in kompaktnejši.

Fotografirano z novim fotoaparatom Canon EOS RP

Preračunano (brez davka) bo za telo treba odšteti malo manj kot 1150 €, z objektivom pa 2118 €.

Galerija: Canon EOS RP