Obožujete filme, ki se dotaknejo srca? Potem je ta članek kot nalašč za vas! Pripravili smo izbor najboljših filmov, ki vas bodo nasmejali, vam pričarali solze na obraz in obnovili vašo vero v človeštvo. Ti filmi govorijo o resničnih bratskih vezeh, moči prijateljstva in najmočnejši sili na svetu – ljubezni. To so ganljivi filmi, ki se te bodo nedvomno dotaknili.

Ganljivi filmi, ki se te bodo nedvomno dotaknili:

I Am Sam (Moje ime je Sam, 2001)

Vse, kar potrebujemo v življenju, je ljubezen … Ganljiva zgodba Sama Dawsona, ki hčer Lucy vzgaja s pomočjo čudnih prijateljev. Ko je Lucy stara sedem let, intelektualno prekosi očeta. Njuna vez postane ogrožena, saj mu preti grožnja – odvzetje Lucy. Gledalci smo priča edinstveni moči brezpogojne ljubezni.

The Shawshank Redemption (Kaznilnica rešitve, 1994)

Zgodba govori o bančniku Andyju, ki ga leta 1947 obsodijo umora žene in njenega ljubimca. Znajde se v zaporu Shawshank State Prison, izmišljeni kaznilnici v Mainu. Kljub grozovitemu spletu dogodkov ne obupa. S pomočjo svoje iznajdljivosti in sojetnika Ellisa ohrani upanje. Oglejte si ganljivo zgodbo o prijateljstvu, zvestobi in upanju.

The Blind Side (Zgodba o prvaku, 2009)

Neverjetna in navdihujoča zgodba o revnem mladeniču, ki se s pomočjo skrbne ženske povzpne med zvezde ameriškega nogometa, je posneta po resničnih dogodkih. Michael Oher ne ve veliko o družinskem življenju, še manj pa o športu. Spozna se na ulice revne četrti Memphisa, kjer je odraščal. Premožna Leigh Anne Tuohy ne ve veliko o svetu. Ko se njuni življenji povežeta, Michael odkrije ljubeči dom, družina Tuohy pa najde življenjsko spremembo – sina in brata.

PREBERITE ŠE: Najboljše grozljivke zadnjega desetletja

Marley & Me (Marley in jaz, 2008)

Novinarja John in Jenny se po poroki preselita na Florido. Zaradi tekmovalne narave in dela pri konkurenčnih časopisih njun zakon zaide v težave. Da bi se priučila družinskega življenja, si omislita luštnega labradorca, ki kakopak zraste v razgrajaško mrcino. Šele takrat se avantura začne …

The Boy in the Striped Pajamas (Deček v črtasti pižami, 2008)

Film so v devetih tednih posneli v studiu na Madžarskem leta 2007. Gre za priredbo večkrat nagrajenega romana Johna Boyna, za katero je scenarij napisal Mark Herman. Ta se je izjemno znašel tudi v vlogi režiserja filma. Zgodba je postavljena v čas druge svetovne vojne, ko se osemletni Bruno preseli na podeželje, saj so njegovemu nacističnemu očetu zaupali pomembno nalogo. V bližini novega doma odkrije kraj, obdan z bodečo žico, kjer vsi nosijo črtaste pižame. Tam je tudi deček Shmuel, s katerim Bruno sklene tesno in iskreno prijateljstvo, ki ga privede do trka z brutalnim svetom odraslih.

Billy Elliot (2000)

To je zgodba o odraščanju enajstletnega Billyja. Ta s pomočjo svoje nepričakovane ljubezni – plesa in pod pokroviteljstvom trmaste učiteljice baleta odkrije in spozna samega sebe v trdoživem okolju rudarskih stavk, kulturnih vzorcev in družinske krize po mamini smrti.

Vsaka izmed zgornjih zgodb prikazuje pot do globoke človeške preobrazbe. Liki so velikodušni, kar jim pomaga pri izpolnitvi življenjskih sanj.