Google s svojo serijo telefonov Pixel navdušuje predvsem na področju fotografije, saj prav serija Pixel naredi najbolj “popolno” fotografijo po mnenju mnogih strokovnjakov. Zasluga gre programskim rešitvam Google za fotografije, ki zmorejo fotografijo optimizirati do potankosti. Tudi zato smo se razveselili prihoda novega Google Pixel 3a, telefona, ki spreminja igro v srednjem razredu telefonov.

Če obstaja ena stvar, po kateri je znana Googlova serija telefon Pixel 3, je njena zmogljivost kamere. Pixel 3 in Pixel 3 XL zajemata praktično najboljše fotografije od vseh pametnih telefonov. Tudi po zaslugi zares naprednih algoritmov Google za optimizacijo fotografij, ki očitno še vedno uspejo izničiti prednost drugih, ki fotografije ustvarjajo z več kamerami. Če to združite s čistim in najboljšim Androidom in zagotovljenimi aktualnimi posodobitvami programske opreme, dobite soliden telefon. A je na žalost izhodiščna cena okoli 800 evrov krepko preveč za večino uporabnikov. Tudi zato se je Google odločil, da predstavi cenovno zanimiva telefona Pixel 3a in 3a XL.

S tema dvema telefonoma Google namerava ponuditi enako uporabniško izkušnjo za veliko nižjo ceno. Uporabniki bodo torej dobili enak sistem za fotografiranje. A se na drugi strani zaradi varčevalnih ukrepov odpovedujejo določenim lastnostim in materialom.

Telefonov ni moč polniti brezžično in nista vodotesna. Steklo je zamenjala plastika. Tudi procesor je slabši in na razpolago je le 4 GB delovnega spomina. A vso to varčevanje ne bo izničilo dobre uporabniške izkušnje – to zagotavljajo pri podjetju Google.

2X Google Pixel 3a

Večji in manjši - Google Pixel 3a

Tako kot pri Google Pixel 3 seriji lahko tudi tukaj izbirate med dvema telefonoma s Pixel 3a linijo – Pixel 3a in Pixel 3a XL. Oba telefona sta skoraj identična, saj imata enako obliko, procesor, RAM, pomnilnik in kamero.

Vendar pa s Pixel 3a XL dobite prednosti večjega zaslona in nekoliko večje baterije – 3.700 mah. In te dve lastnosti staneta. Tako bo Pixel 3a XL za 80 evrov dražji od svojega manjšega brata. Serija telefonov Google Pixel 3a pa bo najbolj dostopen duo, saj se cene začnejo pri 400 evrih. Če želite nadgraditi večji Pixel 3a XL z večjim zaslonom in baterijo, pa boste morali odšteti 480 evrov.