Kakšen je seksi moški? Imamo svoj tip izklesanega samca ali nam fizični izgled moškega ne pomeni ravno veliko in raje preučimo njegov skupek lastnosti, vrednot in značajskih potez? Toda pravi seksi moški imajo prav posebne lastnosti, ki jih naredijo seksi v trenutku, ko vstopijo v prostor. Spadate mednje?

Kakšen je pravi seksi moški in katere so njegove lastnosti?

1. Smisel za humor

Moški, ki nima smisla za humor, je kot hladen tuš. Ultraresen moški in taki, ki se le redko smejijo, veliko težje vzpostavijo povezavo z drugim človekom. Um in humor gresta z roko v roki – pametni ljudje namreč v situacijah znajo videti tudi humor. Tudi če je moški neverjetno “seksi”, se ob neskladnosti humorja partnerjev ta “seksi” kaj hitro razblini.

2. Intelekt

Lep um je “seksi”. Visok inteligenčni kvocient je super, ampak ta je le del pameti. Kritično mišljenje, neugasljiva želja po učenju in dar za dobro samoizražanje. Včasih lahko moški veliko hitreje in bolje osvoji žensko s svojim umom kot videzom.

3. Moč

Ne samo napete in lepo oblikovane mišice, tudi notranja moč je pomembna. Takšna, ki moškemu daje samozavest. Nič ni bolj “seksi” kot moški, ki je prizemljen, ki je zmožen nadzorovati impulzivnost in jezo ter sije od samozavesti brez kančka arogance.

4. Ranljivost

Človek ni močan, če ni ranljiv. To pomeni, da moški lahko pove, kaj hoče, česa se boji, kako se počuti, kaj je prestal in kaj je tisto, kar ga vrže ob tla. Brez transparentnosti ne moremo pričakovati resnične intimnosti, sestavine, ki seks ohrani “seksi” tudi po tistem, ko se začetna zaljubljenost razblini.

5. Seksualna samozavest

Prava seksualna samozavest nima nič opraviti z velikostjo penisa. To je to, kar vzpostavi intimno okolje, sposobnost, da beremo telo partnerke, čuten in dolg pogled v oči, ranljivost in prisotnost v trenutku.

6. Partnerstvo

Redkokatera ženska si želi moškega, ki ji prav povsod dominira. Razumen moški, pripravljen na kompromise, vzajemnost, komunikacijo in spoštovanje, je namreč veliko bolj “seksi”.


PREBERITE ŠE: Karizma: Kako do večje karizme?

Kakšen je pravi seksi moški?

Kakšen je pravi seksi moški?

7. Integriteta

To je lastnost, ki loči fante od moških. Medtem ko smo lahko na začetku zaslepljeni od zaljubljenosti, nas lahko različni ženskarji, barabe in narcisi obračajo z lažmi in poceni triki. Prav nič “seksi” ni moški, ki se pretvarja, da je nekdo, ki ni, prav tako ni nič kaj “seksi” moški, ki ni zmožen globjih čustvovanj in ki mu je vseeno, koliko ljudi bo prizadel.

8. Toplina

Težko se je povezati z moškim, ki se skriva za zidovi. Sočutje, nasmeh in enostavno smeh so lastnosti, ki razorožijo v trenutku. Toplina in prijaznost sta “seksi”.

9. Radodarnost

Skopost je vse prej kot “seksi”: ne samo skoparjenje z denarjem, temveč tudi s čustvi. Medtem ko razsipnost z denarjem in čustvi kaže na pomanjkanje nadzora nad sabo, štetje kovancev in skoparjenje kažeta na to, da daje oseba prednost stvarem pred ljudmi. Stiskaški moški pa naj ne bi bili tako skopuški tudi med rjuhami.

10. Ljubeznivost

Ljubeznivost je toplina, spremenjena v dejanja. Poljub na vrat, medtem ko se sprehodi mimo nas, prijeten objem, njegova glava na naših prsih, kot da je to eden izmed njegovih najljubših krajev, kjer si želi biti … Moški, ki ljubi dotik, ki vodi ali pa ne vodi do seksa, je “seksi”.

11. Brezkompromisna pozornost

Brezkompromisna pozornost je sposobnost, da se zavedamo in smo prisotni v tem trenutku – tudi če je trenutek boleč. To je najboljša oblika ambicije, saj zahteva zavezanost k osebni rasti in ni za tiste s slabim srcem. Moški, ki izžareva tiho samozavest, je sposoben ostati miren in osredotočen na izzive. “Seksi”.