Honor View 20 je prva prava velika novost med pametnimi telefoni leta 2019, ki napoveduje precej novega in hkrati vznemirljivega.

Honor, sicer sestrsko podjetje Huaweija, je že pred začetkom največjega tehnološkega sejma CES predstavilo Honor View 20. Telefon prinaša tako imenovani zaslon “all view” – zaslon tokrat nima značilne zareze, ampak le majhen izrez za sprednjo kamero – ter zelo velik senzor glavne kamere, ki zmore kar 48 MP. V zanimivem ohišju bije sicer najzmogljivejši Kirinov procesor z oznako 980. Identičen kot v “sesterskem” Huaweiju Mate 20 Pro. Slednjega podpira do 8 GB delovnega spomina. Torej veliko dobrega v drobovju za pregovorno zanimivo ceno, ki je značilna prav za znamko Honor.

Glabalni dogodek v Parizu, kjer je bila tudi naša ekipa – City Magazine.

Fotografija v ospredju

Pri Honorju se zavedajo, da je na prvem mestu pri pametnih telefonih prav fotografija. Tudi zato so se odločili, da tokrat uporabijo za pametne telefone zares velik senzor IMX586 proizvajalca Sony, ki premore kar 48 MP. Večje sicer pregovorno lahko pomeni tudi boljše, a temu ni vedno tako. Pri Honorju ciljajo predvsem na zmožnost tega senzorja, da pri slabih svetlobnih pogojih dela “čudeže”. Isti senzor bo med drugim uporabil tudi Xiaomi v enem od naslednjih modelov. Fotoaparat pametnega telefona namreč posname več 48 MP slik hkrati in primerja najboljše podrobnosti iz vsake fotografije, da ustvari eno 48 MP sliko. Zaradi odličnega procesorja Kirin 980 obdela fotografijo z naprednimi algoritmi, za kar se da dober rezultat. In fotografija je po prvih vtisih zelo primerljiva z najboljšimi izdelki pametnih telefonov. Tu ciljamo predvsem na Huawei Mate 20 Pro, za katerim Honor View 20 ne zaostaja veliko.

Zanimiv dizajn

Pri Honorju se seveda zavedajo, da se je treba razlikovati od množice in skušajo biti drugačni. Tudi zato s posebnimi tehnikami obdelave materialov pripravijo precej spodobne izdelke. Tokratni prinaša zelo značilen zaslon telefona, ki ga bomo letos po vsej verjetnosti videli pri mnogih konkurentih te znamke.

Veliko zarezo je zamenjal le izrez za prednjo kamero.

Veliko zarezo je zamenjal le izrez za prednjo kamero.

Veliko sredinsko zarezo, kjer se je poleg sprednje kamere skrivalo kar nekaj senzorjev, je namreč zamenjala okrogla zareza za sprednjo kamero. Senzorje pa so decentno skrili. Telefon je pravšnje velikosti – oziroma za mnoge idealne velikosti – 6,4 palcev, kar pomeni, da ni ne prevelik ne premajhen. In zdi se, da tako pokrije zelo velik spekter uporabnikov. Ohišje telefona je vsekakor privlačno, saj je obdelava barv zelo zanimiva.

Obdelava ohišja je edinstvena! HONOR View 20

Obdelava ohišja je edinstvena! HONOR View 20

Tokrat je na voljo v črni, modri in rdeči. Nekako pa kljub vsemu ne morem trditi, da gre za direktnega konkurenta najdražjim “vodilnim” telefonom premijskih znamk. Tudi zato ker na drugi strani Honor View 20 predstavlja odličen kompromis oziroma razmerje med vrednostjo in ceno.

Preformansi brez kompromisov

Mladi, katere nagovarja znamka Honor, cenijo predvsem kar se skriva v notranjosti. Torej zmogljivosti pametnega telefona. Pri Honorju res niso skoparili. Telefon poganja procesor Kirin 980, ki so ga prvič predstavili prav pri telefonu Huawei Mate 20 Pro. Ob podpori izdatne količine RAM-a (tega je lahko kar 8 GB in hitrega notranjega spomina do 256 GB) je Honor View 20 med najboljšimi na svetu. Do dobrih sposobnosti pripelje tudi vodno hlajenje ključnih komponent notranjosti, kar seveda omogoča, da na tem telefonu brez težav igrate tudi najzahtevnejše igre. Nekatere, kot je Fortnite, pa bodo tekle s 60 sličicami na sekundo. Odlični igralni izkušnji bo pripomogla tudi izdatna baterija z 4000 mAh, ki seveda omogoča kot blisk hitro polnjenje. Nad procesom polnjenja smo bili zares presenečeni, saj je vsekakor med najboljšimi. Torej aduti, ki nagovarjajo prav mlade in tiste, ki živijo s hitrejšim tempom življenja.

Velika baterija ... za veliko zabave ... v primernem paketu! HONOR View 20

Velika baterija … za veliko zabave … v primernem paketu! HONOR View 20

Tehnologija 3D

Še ena zanimivost, ki jo prinaša Honor View 20, se skriva v drugi zadnji kameri, ki je 3D-kamera in je sposobna ustvariti novo dimenzijo v fotografiji in videografiji ter prinaša večjo uporabnost ter zabavo. 3D-kamera zbira informacije o oblikah objektov glede na čas svetlobnih signalov, s čimer omogoči globinsko zaznavanje, sledenje skeletu in zajemanje gibanja v realnem času. Ta fotoaparat lahko napravo HONOR View20 spremeni v igralno konzolo, ki je pod nadzorom gibanja in omogoča igranje 3D-iger kot še nikoli prej. Zdaj podpira Fancy Skiing in Fancy Darts. A v praksi to pomeni, da se je vaš pametni telefon spremenil v 3D-skener, s katerim boste lahko v prihodnosti počeli marsikaj. Na primer, spremljali napredek pri fitnesu ali ocenili, koliko kalorij ima jabolko. Torej uporabnost pri aplikacijah, ki bodo morale natančno ocenjevati dimenzije. In seveda fokusu, ki ga bo imel tudi Honor v prihodnosti: to je razvoj aplikacij in osebnih asistentov tudi z obogateno resničnostjo.

Ekran ni OLED ... pač LCD, ki je vseeno odličen! HONOR View 20

Ekran ni OLED … pač LCD, ki je vseeno odličen! HONOR View 20

A ni vse zlato kar se sveti. Ker je Honor želel, da je View 20 dostopen kar se da široki množici in to za zelo zanimivo ceno, se je seveda odpovedal nekaterim za ciljno skupino sicer ne ravno nepomembnim podrobnostim. Od najboljših se razlikuje v tem, da ima sicer odličen LCD ekran in ne OLED, ki podpira le FHD resolucijo. Brezžičnega polnjenja ne podpira, prav tako ni vodotesen. Sicer ga lahko “zmočite”, le potopiti ga ne smete. Torej malenkosti, ki omogočajo, da ta telefon na prodajne police z istimi preformansi pride ceneje od konkurence in se umešča nekje direktno ob bok modelom kot je OnePlus 6T, tudi s samo ceno. Pod premijski vrh.

Na police slovenskih trgovcev pride v sredini februarja, in sicer za ceno od 599 evrov dalje. In če potrebujete raketo, ki dela odlične fotografije, bo prav pametni telefon Honor View 20 tisti, o katerem morate razmisliti. Vsekakor lahko ta nakup iskreno priporočamo!

Galerija slik: HONOR View 20</3>