HTC Bolt je kot prvi Android ostal brez klasičnega priključka za slušalke. Nadomestil ga je vse bolj priljubljeni podatkovni vmesnik USB Type-C.

HTC gre po stopinjah Appla, saj je predstavil pametni telefon, ki je brez 3,5-milimetrskega priključka za slušalke (HTC Bolt). Če ga je iPhone 7 nadomestil s priključkom Lightning, so ga pri HTC-ju nadomestili z njegovim Androidnim ustreznikom, priključkom USB Type-C. Korak HTC-ja je posledica dejstva, da je organizacija USB Implementers Forum nedavno sprejela novi standard, ki določa prenos zvoka prek vmesnika USB Type-C (Audio Device Class 3.0). Tako je bila tovrstna poteza Androida zgolj vprašanje časa.

PREBERITE ŠE: To so najboljši pametni telefoni 2016

 HTC Bolt si je ime sposodil pri najhitrejšem človeku na svetu.


HTC Bolt si je ime sposodil pri najhitrejšem človeku na svetu.

Seveda dejstvo, da se je tudi HTC odpovedal klasičnemu priključku za slušalke, ni glavni prodajni adut HTC-jevega modela HTC Bolt. To so procesor Qualcomm Snapdragon 810, 5,5-palčni QHD-zaslon ločljivosti 2K, zaščiten s steklom Gorilla Glass 5, 3 GB sistemskega pomnilnika, 32 GB skladiščnega prostora, ki se ga lahko s spominsko kartico microSD razširi do 2 TB, možnost zajema posnetkov v ločljivosti 4K (za to poskrbi zadnja kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk), spletna kamera ločljivosti 8 MP, ki omogoča kakovostne videokonference, baterija z zmogljivostjo 3200 mAh (HTC obljublja več kot 24 ur uporabe med polnjenji), hitrost polnjenja, ki ga zagotavlja tehnologija Qualcomm QuickCharge 2.0, z modemom X10 LTE (3 x 20 MHz), ki razvija neverjetne hitrosti prenosa, pa upravičuje ime Bolt. Inženirji so mu namenili najnovejšo različico operacijskega sistema Android, OS Android 7.0 Nougat.

Poznavalci znamke HTC ste morda opazili, da si večino stvari vodotesni Bolt (standard IP57) deli z modeloma HTC M9 in Nexus 6P. Zanj boste morali odšteti (preračunanih) 555 evrov.

Galerija – pametni telefon HTC Bolt: