Redna telesna vadba je super za popolno izgradnjo mišic in izgubo maščobe okoli trebuha ali stegen, a če želite do hitrih rezultatov, je pomembna kontrola zaužite hrane. Formula za izgubo telesne teže je preprosta. Pojesti morate manj kalorij, kot ste jih pokurili. Pri tem sebe ne boste prikrajšali za nič. Gre samo za izbiro pravih jedi. Nekatera živila namreč pomagajo pri izgubi teže, druga pa jo kopičijo. Spodnjih 7 jedi za hitro izgubo telesne teže vam bo pomagalo, da bo hujšanje postalo užitek. Vzemite seznam s sabo, ko greste naslednjič v trgovino.

7 jedi za hitro izgubo telesne teže:

Zeleni čaj

Pijte zeleni čaj in se redno gibajte. Študija, objavljena v Journal of Nutrition, je pokazala, da so udeleženci, ki so dnevno ob redni vadbi popili od štiri do pet skodelic zelenega čaja, izgubili več maščobe okoli trebuha kot kolegi, ki zelenega čaja ob redni telesni vadbi niso uživali.

Mandlji

Ob vsakem zaužitem mandlju pomislite, da ste ravnokar pospravili vase tabletko za hujšanje. Raziskava, ki so jo izvedli na odraslih s čezmerno težo, je pokazala sledeče. Četrtina skodelice oreščkov zmanjša težo učinkoviteje kot prigrizek iz ogljikovih hidratov in sončničnega olja. Pazite tole: po samo dveh tednih.

Pistacije

Ameriški center za človeško prehrano UCLA je izvedel raziskavo, v kateri so udeležence razdelili v dve skupini. Vsakemu so predpisali 12-tedensko dieto, ki je predpostavljala enako količino kalorij za obe skupini. Po štirih tednih se je indeks telesne teže tistih, ki so uživali pistacije, zmanjšal. Pri skupini, ki pistacij niso jedli, sprememb ni bilo.

Avokadovo olje

Kaj ko bi se 20 % vašega trebuščka znebili že v tem letu? Vse je mogoče. Raziskovalci Univerze Penn State so primerjali tiste, ki so uživali avokadovo olje, s tistimi, ki so vsakodnevno zaužili mešanico olja žafranke in lanu. Samo tri žličke na dan so prinesle izjemne rezultate – izgubo 2 % maščobe na trebuhu v samo enem mesecu.

PREBERITE ŠE: Kaj nam sporoča želja po določeni hrani?

Hujšanje: kilograme izgubite hitreje, če na tedenski jedilnik štirikrat dodate stročnice.

Hujšanje: kilograme izgubite hitreje, če na tedenski jedilnik štirikrat dodate stročnice.

Stročnice

V španski štiritedenski študiji so raziskovalci ugotovili, da lahko kilograme izgubite hitreje, če na tedenski jedilnik štirikrat dodate stročnice. Enostavno in praktično.

Jogurt

Podvojite svoje shujševalne rezultate. Jejte jogurte, ki vsebujejo vitamin D in kalcij. Rezultati kažejo, da se boste debelosti tako znebili dvakrat hitreje.

Grenivka

Svetujemo, da pojeste pol sadeža grenivke pred vsakim obrokom in pomagate telesu pri izgorevanju maščob. Super tehnika vam lahko pomaga izgubiti nekaj centimetrov v samo šestih tednih. Znanstveniki pripisujejo grenivki številne pozitivne učinke.