Ilustratorka Daisy Bernard je s svojimi ilustracijami odlično povzela smešna in pogosto nasprotujoča si pričakovanja ter standarde, s katerimi se ženske soočajo vsak dan.

Ilustracije Daisy Bernard je navdihnila prepoved nošenja burke v Franciji. ”Ženskam se govori, naj snamejo burke in se na plaži slečejo, hkrati pa se jih spodbuja, da se prekrijejo in ne kažejo preveč kože. Po drugi strani lahko moški nosijo karkoli želijo,” pravi Daisy. To pa po njenem mnenju ni edini primer ‘nerazumnih’ nasvetov, s katerimi se srečujejo ženske. Tudi ko pride do dela, razmerja in seksa, se ženske srečujejo s popolnoma protislovnimi ‘nasveti’. ”Stalno smo izpostavljene nasprotujočim si pričakovanjem: kako izgledati (nositi ličila ali ne), kako se vesti v službi (kot dama ali kot šefica) ali pa kako se vesti v razmerju (biti ‘vlačuga’ ali biti frigidna). Ta smešna pričakovanja po navadi ustvarijo moški in pogosoto tudi druge ženske,” je še dodala Daisy.

PREBERITE ŠE: DUHOVITE ILUSTRACIJE, KI POVZAMEJO ŽIVLJENJE DEKLET MED DVAJSETIM IN TRIDESETIM LETOM

S temi ilustracijami želi doseči, da se bodo tako ženske kot moški začeli zavedati, kako neumni so ti protislovni nasveti in da ni potrebe, da jih sprejmemo.

Galerija – ilustracije, ki briljantno povzamejo dvojne standarde, s katerimi se soočajo ženske