Konec je dvomov in ugibanj, to je novi iPhone, iPhone 8.

Govorice, da bo Apple dramatično spremenil videz svojega najbolj prodajanega izdelka – iPhona, so resnične. Ob njegovi 10. obletnici (bila je pred nekaj dnevi) se namreč spodobi napravo, ki je spremenila medijsko pokrajino (pametni telefon), postaviti v stik s trenutkom. Zdi se namreč, da Samsung in ostala druščina (Huawei, LG, Sony, OnePlus, Google Pixel, HTC) najboljšemu pametnemu telefonu na svetu močno dihajo za ovratnik oziroma so ga v določenih segmentih zagotovo prehiteli. Tako da  je iPhone na trenutke grozno zastarel, čeprav je v praksi še vedno izjemno konkurenčen.

Pri govoricah je vselej pomemben vir teh informacij in njegova kredibilnost. In o novem dizajnu telefona, ki slavi 10 let, so poročali vsi pomembnejši novinarji in strokovnjaki mobilne industrije.

Dejstva o novem iPhonu 8

Novi iPhone bo imel 5,8-palčni zaslon in praktično identično izboklino pri kameri, kot jo ima trenutna različic. Bistvena razlika je seveda na prednji strani, kjer zaslon pokriva praktično celoten prednji del pametnega telefona. Celoten telefon je tako nekoliko manjši od trenutnega modela iPhone 7 plus in pade  v vmesni dimenzijski  prostor. To je seveda odlična napoved, saj je obstoječi iPhone 7 plus tako velik, da je precej neudoben telefon, ki v roko ne sede najbolje.

Načrt: iPhone 8

Načrt: iPhone 8

iPhone 8 – 143,5 x 71 x 7,5 mm
iPhone 7 – 138,3 x 67,1 x 7,1 mm
iPhone 7 Plus – 158,2 x 77,9 x 7,3 mm

Proizvajalec ovitkov za pametne telefone, ki je že večkrat izdal prihodnje dizajne pametnih telefonov – iPhone 7, Galaxy Note 7 in Galaxy S8 –, je potrdil, da so navedbe točne ter da bo prihodnji iPhone zagotovo takšen.

Ugibanj je torej konec! To je novi iPhone 8.

Več informacij:
citymagazine.si