Čeprav sta več pozornosti pritegnila modela XS in XS Max, pa ne smemo pozabiti niti na iPhone XR, ki se je predstavil letos na Applovi konferenci.

Apple je z lansiranjem nove linije izdelkov dal vedeti, da je zelo zadovoljen s prodajo telefona iPhone X. Vsi trije modeli (XS, XS Max in XR), o katerih bo v naslednjih dneh in tednih še veliko govora, so namreč zelo podobni svojemu predhodniku.

Novi iPhone XR ima 6,1-palčni LCD-zaslon s funkcijo Face ID. Uporabnik si bo multimedijske vsebine lahko ogledoval pri ločljivosti 1792 x 828 in gostoti 326 slikovnih točk na palec.

Na njegovi zadnji strani najdemo enojno kamero s širokokotnim objektivom in ločljivostjo 12 MP. Ta je sposobna ustvariti portretne fotografije z zamegljenim ozadjem. Sprednja kamera uporablja sistem TrueDepth, njen senzor z ločljivostjo 7 MP pa pripomore k učinkovitemu prepoznavanju uporabnikovega obraza.

XR bo na voljo v številnih barvah, kot so črna, bela, modra, koralna, rumena in rdeča. Njegova baterija bo v primerjavi z iPhonom 8 Plus vzdržala uro in pol dlje. Za nemoteno delovanje Applovega novega telefona bo poskrbel procesor A12 Bionic.

IPhone XR, ki ga lahko označimo za manj zmogljivo različico iPhona XS, bodo kupci od 26. oktobra naprej dobili po občutno nižji ceni. Cena modela s 64 GB prostora za shranjevanje je 749 ameriških dolarjev. Apple ponuja tudi napravi s 128 GB oziroma 256 GB spomina. Informacij o ceni in dostopnosti na slovenskem trgu za zdaj še ni.

Galerija slik – iPhone XR