Telefona XS in XS Max sta že tu!

Ob predstavitvi iPhonov XS in XS Max je več pozornosti požel slednji. V nasprotju s svojim manjšim bratom, ki ima 5,8-palčni OLED-zaslon, se lahko pohvali z ogromnim 6,4-palčnim OLED-zaslonom. Napravi sicer poganja šestjedrni procesor A12 Bionic, ki je izdelan v 7-nanometrskem proizvodnem procesu.

Oba telefona, ki podpirata gigabitne LTE-hitrosti, se ponašata z dolgo življenjsko dobo baterijo. V primerjavi z iPhonom X bo XS deloval 30 minut, XS Max pa 90 minut dlje. Ob poplavi izboljšanih specifikacij ne smemo pozabiti niti na zaslon z večjim dinamičnim razponom, zvočnike z vrhunskim stereozvokom in izboljšano funkcijo Face ID.

iPhone XS in iPhone XS Max ponujata nov kamerni sistem. Širokokotna in zadnja kamera sta sestavljeni iz senzorjev z ločljivostjo 12 MP in optično stabilizacijo slike. Pri tem je treba poudariti, da širokokotna kamera v nasprotju s predhodnico uporablja senzor z več slikovnimi točkami in širšo zaslonko. To pripomore h kakovostnejšim posnetkom v slabi svetlobi. Sprednja kamera naj bi delovala hitreje, a se njene lastnosti niso bistveno spremenile.

Nova metoda Smart HDR iz več fotografij samodejno ustvari eno fotografijo. Apple je izboljšal tudi svoj portretni način, v katerem je mogoče ustvariti posnetke z zamegljenim ozadjem.

Ameriški gigant je nekoliko presenetil z zanimivo funkcijo, ki je veliko ljudi verjetno ne bo opazilo. Uporabniku namreč omogoča hkratno uporabo dveh SIM kartic: fizične in Applove integrirane e-SIM kartice.

Kupci bodo lahko izbirali med telefoni s 64 GB, 256 GB oziroma 512 GB prostora za shranjevanje. Za najcenejšo različico iPhona XS bo treba odšteti 999 ameriških dolarjev, medtem ko najcenejša različica iPhona XS Max stane 1.099 ameriških dolarjev. Na informacije o ceni in dostopnosti na slovenskem trgu bo treba še počakati.

Galerija slik – iPhone XS in iPhone XS Max