Svet ponuja neskončno število obalnih mestec, ki nas z marsičim lahko prevzamejo - če ste oseba, ki si želi ogledati srčne kraje z zgodbo, si oglejte ta najlepša italijanska obalna mesta, ki jih boste želeli izbrati za kraj letošnjega oddiha.

Italija je ena izmed tistih dežel, ki je zelo blizu, ponaša pa se s takšnimi lepotami, ki jih lahko vidimo zgolj na čudovitih, skoraj kičastih razglednicah, saj s svojim pristnim šarmom prepriča še tiste, ki jim “bella Italia” ni pri srcu. To so mesta, ki vzamejo dih.

1. Manarola

Je najmanjše in najstarejše mesto v Cinque Terre, ki vas bo navdušilo s pisanimi hišami. Obvezno pa si privoščite tudi sprehod po najbolj popularni sprehajalni poti med Manarolo in Riomaggiorom ali pohod v hribe in vinograde nad mestom.

2. Positano

Je vas in občina na obali Amalfi  v Kampaniji, ki je vklenjena v hribih, ki vodijo do obale. Številne plaže obišče veliko turistov, najbolj popularna pa je plaža Marina Grande.

3. Sorrento

Sorrento je mesto s pogledom na zaliv Neapelj v južni Italiji. Postal je priljubljena turistična destinacija zaradi raznolikosti malih starinskih trgovin s keramiko in čipko, lokacije in popularne poti iz Neaplja do Pompejev.

4. Portofino

Je italijanska ribiška vas in počitniško naselje, ki slovi po slikovitem pristanišču in zgodovinski povezavi s slavnimi in umetniškimi obiskovalci. Mesto je znano tudi po barvno pobarvanih stavbah, ki se nahajajo vzdolž obale.

5. Polignano a Mare

Je mesto in občina v Apuliji, katere gospodarstvo je večinoma odvisno od turizma, kmetijstva in ribištva, ponaša pa se tudi z zanimivo zgodovino.

6. Riomaggiore

Je vas in občina v provinci La Spezia, ki se nahaja v majhni dolini v regiji Liguria. Ljubitelji vina ste dobrodošli, saj so tu že v trinajstem stoletju pripravljali to svetovno znano pijačo.

7. Amalfi

Amalfi je obmorsko mestu, , ki je že v 9. stoletju bilo zelo pomembna trgovska sila v tem delu Sredozemlja. Je tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

8. Atrani

Je mesto in občina na obali Amalfi, ki ima površino 0,12 kvadratna kilometra, zaradi česar je najmanjša skupnost v celotni Italiji. Število prebivalcev se giblje med 1000 in 2000.

9. Santa Cesarea Terme

Je mesto in občina s 3000 prebivalci v Apuliji. Mesto je nekoč imelo zelo močno zgodovino, danes pa se je spremenilo v turistično destinacijo, ki privabi turiste s svojimi sprehajališči, kavarnami, majhnimi trgovinami .. in seveda lepimi plažami.

10. Cagliari

Je glavno mesto italijanske dežele Sardinije, ki leži na istoimenskem otoku v Sredozemskem morju. V mestu živi okrog 170.000 prebivalcev, skupaj z bližnjo okolico pa okrog 300.000 ljudi.