Za vikend se zmeraj najde nekaj prostega časa. In če že ravno nimamo nekoga posebnega, s katerim bi lahko ta čas tudi preživeli, potem ga lahko namenimo koristnim poučnim spletnim stranem, ki nam bodo odprla nova obzorja, nas zabavala in predvsem krajšala čas.

Tukaj so izjemno zabavne in poučne spletne strani, ki vam bodo krajšale čas:

Naučite se svetovnih jezikov.

To je naravnost darilo za vse, ki se radi učijo tujih jezikov ali potujejo. S tem interaktivnim zemljevidom lahko zlahka ne le samo vidimo, temveč tudi slišimo želeno besedo v tujem jeziku.
W: wordmap.co

Naučite se slikati s peskom.

Če ste si kdaj želeli slikati s peskom, morate obiskati to spletno stran. Z barvnim peskom lahko ustvarite preproste slike ali pa prave umetnine. Za začetek pritisnite desno tipko miške in pomikajte kazalec miške po zaslonu, da si pripravite pesek.
W: thisissand.com

Spremenite se v pravega igralca.

Postanete lahko Henrik V. v gledališču Royal Shakespeare Theatre, Peer Gynt v Carnegie Hall, plešete na odru Grand Opera … Vse, kar morate storiti, je, da izberete zvrst in prostor, in preselili se boste na enega največjih svetovnih odrov ter imeli priložnost videti vse, kar se tam dogaja.
W: performingarts.withgoogle.com

Spoznajte zgodovino hrane.

Virtualno se lahko odpravite v supermarket in si preberete, kako nastajajo vaše najljubše jedi, ali pa se odpravite v deževni gozd in se naučite nekaj o zgodovini pridobivanja sladkorja. Odplujete lahko v daljne deleže in spoznate, kako na naše krožnike prispejo morske dobrote in začimbe. Pazljivo, ta stran povzroči resno lakoto!
W: natgeoeat.com

Poučne spletne strani: odkrijte zgodovino hrane.

Poučne spletne strani: odkrijte zgodovino hrane.

PREBERITE ŠE: Netflix: triki za najboljši izkoristek Netflixa

Počutite se kot astronavt.

Želite v vesolje, ne da bi morali vstati s stola? Tukaj najdete pravi atlas, ki je bil narejen s teleskopom Hubble, in ta atlas vam dovoljuje, da raziščete vesolje. Od blizu si boste lahko ogledali (skoraj) vsako zvezdo.
W: google.com/sky

Poigrajte se z animiranimi slikami Moneta.

Ta stran bo v vas vzbudila strast do umetnosti, četudi si z njo niste kaj preveč blizu. Znane slike slikarja Moneta oživijo, dobijo 3D-obliko in dovoljujejo, da vanje posežemo. Na zaslonu morate zgolj premakniti kazalec miške, ploskniti ali pa pihiti v mikrofon, in videli boste nekaj čarobnega. S pritiskom na tipke na tipkovnici lahko pozvonite z zvonikom na katedrali, če mahate z rokami, lahko s slike odženete meglo, če pa hitro premikate miško, lahko povzročite valovanje morja.
W: monet2010.com

Spoznajte, kako je narejena kava.

Tukaj se lahko odpravite na interaktivno ekskurzijo – vse od zrna kave do skodelice kave vas bodo spremljale lepe animacije in zanimiva dejstva.
W: costa.co.uk

Poizvedite, koliko ljudi je trenutno v vesolju.

Tukaj lahko vidite, koliko astronavtov je trenutno v vesolju, za vsakega izmed njih pa je na voljo tudi življenjepis.
W: howmanypeopleareinspacerightnow.com