Po mnjenu te babice naj bi ženska imela več od življenja, če se bo izogibala moškim. Je za poskusiti?

Če ste se kdaj spraševali, zakaj nekatere osebe živijo dolgo, druge pa ne, ta babica odkriva razlog, za katerega si morda nikoli niste mislili, da bi lahko bil usoden.

Z iskanjem ‘napitka za dolgo življenje’ se je začelo leta 2015, ko je Holiday Retirement izvedel veliko raziskavo po Ameriki, v kateri so osebe, starejše nad 100, vprašali, kakšen je razlog za njihovo dolgoživost.

Medtem ko so nekateri rekli, da so doživeli takšno starost zaradi družine ali uživanja v življenju s polnimi pljuči, je 109-letna Jessie Gallan podala najbolj zanimiv odgovor. Jessie se je rodila leta 1906 v Kintoreju na Škotskem. Na družinski kmetiji je živela skupaj s starši in šestimi brati in sestrami. Njeno življenje je bilo preprosto, saj je večino časa preživela v počitniški hiši, kmalu za tem pa se je odpravila v šolo. Opravljala je različna dela, nato pa se je preselila v dom za samske starejše, kjer je najraje imela glasbo in telovadbo.

Marca 2015 je odšla na drugi svet, a pred smrtjo je odkrila recept za dolgoživost: “Moja skrivnost za dolgo življenje je oddaljenost od moških. Z njimi je več težav kot koristi.” Dodala pa je, da je vitalna zato, ker ima rada kašo.

Glede na dejstvo, da nekatere ženske trpijo zaradi tega, ker nimajo partnerja, je morda smiselno, da razmislijo o tem zanimivem pristopu, ki jim bo morda za kakšno leto podaljšal življenje. Če ste med njimi, pa začnite že danes.