Tudi ženske so lahko močne, bojevnice in neustrašne. To tudi dokazujejo filmi in resnično življenje. V čast močnim ženskam smo na enem mestu zbrali junakinje iz akcijskih filmov, ki so nam lahko v navdih.

Ženske akcijske junakinje predstavljajo grožnjo tudi marsikateremu moškemu hrustu. V članku smo se osredotočili predvsem na like iz angleško govorečih filmov. In ugotovili, da so nam te junakinje iz akcijskih filmov lahko v navdih!

Ellen Ripley – Osmi potnik 2 (Aliens, 1984)

 Ellen Ripley

Najverjetneje prva asociacija ob neustrašnih filmskih ženskah. Igralka Sigourney Weaver je blestela že v prvem Osmem potniku (Alien, 1979), toda v nadaljevanju je vse skupaj nadgradila in si z vlogo prislužila tudi nominacijo za oskarja.

Furiosa – Pobesneli Max: Cesta besa (Mad Max: Fury Road, 2015)

 Charlize Theron

Eden izmed bolj svežih obrazov. V zadnjem Pobesnelem Maxu je Charlize Theron povsem zasenčila Toma Hardyja in pokazala, da se v postapokaliptični puščavi tudi ženske lahko junakinje. Upamo si tudi trditi, da je Theronova plešo nosila še bolje kot Ripley v tretjem Osmem potniku.

Sarah Connor – Terminator 2: Sodni dan (Terminator 2: Judgement Day, 1992)

 Sarah Connor - Terminator 2: Sodni dan

Sarah Connor je dvakrat bežala pred Terminatorjem v podobi Arnolda Schwarzeneggerja. V prvem filmu je bila še boječa mladenka, toda v nadaljevanju se je spremenila v neustrašno bojevnico.

Alice – Nevidno zlo (Resident Evil, 2000)

 Milla Jovovich

Milla Jovovich je zagotovo akcijska ikona novejšega časa, ki ima za seboj kopico akcijskih vlog. Toda najbolj znana je po filmih Nevidno zlo, kjer je kot Alice rešetala zombije v šestih filmih. Škoda, da ti niso bili prav dobri.

Hit Girl – Kick-Ass (2009)

 Hit Girl

V parodiji na stripovske filme je ves šov ukradla takrat šele 13-letna Chloe Grace Moretz, ki je bila kot Hit Girl pravi morilski stroj, saj je nemalokrat rešila kožo tudi naslovnemu junaku.

Rita Vrataski – Na robu jutrišnjega dne (Edge of Tomorrow, 2014)

 Rita Vrataski

Če je tvoj vajenec Tom Cruise, potem si zagotovo zaslužiš mesto na tem seznamu. Britanka Emily Blunt je zablestela pred tremi leti z vlogo Rite v filmu Na robu jutrišnjega dne, kjer je kot vojna junakinja učila glavnega Toma Cruisa, kako premagati vesoljce.

Nevesta – Ubila bom Billa 1 in 2 (Kill Bill: Vol. 1 and Vol. 2, 2003/04)

 Uma Thurman

Uma Thurman, muza Quenitna Tarantina, je pred leti blestela v režiserjevih filmih Ubila bom Billa, kjer je kot skrivnostna nevesta odšla na maščevalni pohod in za seboj puščala kopico trupel. Njenim spretnostim v borilnih veščinah ni bil nihče kos in oboževalci že dlje časa navijajo še za tretji film o Nevesti.

Trojica – Matrica (The Matrix, 1999)

 Trojica

Že uvodni prizor v Matrici da vedeti, s kom imamo opravka. Znamenita oprava iz usnja, sončna očala in neverjetno znanje borilnih veščin so zagotovo glavne lastnosti junakinje tega znanstvenofantastičnega filma. Škoda, da se je morala v nadaljevanjih umakniti glavnemu zvezdniku filmov Keanuju Reevesu.

Diana Prince – Čudežna ženska (Wonder Woman, 2017)

Diana Prince

Njen debi v Batmanu proti Supermanu (Batman v. Superman: Dawn of Justice, 2016) je bil zagotovo eden izmed vrhuncev filma, še bolje pa se stripovska junakinja odreže v svojem samostojnem filmu Čudežna ženskain tako dokaže, da so tudi ženske lahko odlična izbira za glavno vlogo v stripovskih filmih. O igralki Gal Gadot bomo zagotovo slišali še veliko.