Starodavne kulture so spoštovale človeško telo, zato so verjeli, da je vsak del telesa predstavljal tisto, kar nam je najbolj sveto. Te zanima, kaj del telesa, ki ga med tuširanjem prvega umiješ, pove o tvoji osebnosti?

Ljudje iz starodavnih kultur so verjeli, da delovanje našega telesa predstavlja našo osebnost. Ta pa naj bi se najbolj nazorno pokazala med kopanjem. Med to dejavnostjo podzavestno dajemo prednost določenim delom telesa, za katere menimo, da jih moramo najprej oprati. Ta del telesa naj bi bil za nas najbolj svet. Kaj torej del telesa, ki ga med tuširanjem prvega umiješ, pove o tvoji osebnosti?

Stopala

Za stopala naj bi veljalo, da so energetsko bogata. Stopala so simbol popolnosti in ponižnosti. Ljudje, ki prvo umijejo ta del telesa, naj bi bili zelo zaskrbljeni glede pravic vseh živih bitij. Živijo v sožitju z naravo in jim dobro počutje predstavlja zelo veliko.

Mednožje

Verjetno si predstavljate, da je umivanje mednožja povezano s spolnostjo, a resnica je drugačna. Če najprej umijete ta del telesa, naj bi bili zadržani in sramežljivi. Ljudje potrebujejo veliko časa, da vas spoznajo. Zelo naj bi bili tudi občutljivi.

Okončine

Tisti ljudje, ki najprej umijejo roke ali noge, naj bi v svoji osebnosti skrivali značilnosti nomadov. Okončine so tisto, kar nam omogoča premikanje v našem fizičnem prostoru. Takšne osebe naj bi cenile brezskrbnost in mir. Veliko naj bi razmišljali tudi o mističnih in oddaljenih krajih.

Prsni koš

Prsni koš predstavlja center vašega telesa, saj se tam nahajajo vitalni organi, kot so srce in pljuča. Udobno se počutite v svoji koži. Bili naj bi zelo samozavestni in neodvisni. Drugi vas opisujejo kot alfa osebnost. Cenite življenje in ste ponosni nase.

Hrbet

Hrbtenica je sinonim za zavest in energijo. Prav ona je steber življenja, skozi katerega poteka živčni sistem, ki podpira vsako vašo misel in gibanje. Če najprej umijete ta del telesa, ste zelo preudarni. Dobro razmislite o stvareh, ljudje pa težko dobijo vaše zaupanje. Bili naj bi tudi osamljeni, a vas to ne moti, ker imate raje samoto kot druženje.

Dlani

Roke so simbol telesne in duševne moči. Če prvo umijete ta del telesa, ste zelo solidarni in enotni. Neustrašni ste. Ljudje vas imajo radi ali vas pač sovražijo. Objektivni in realni ste, zato stojite za tem, kar mislite, da je pravilno.

Obraz

Obraz je področje, na katerem so vaši čuti – vonj, vid, dotik, okus in sluh. Če prvo umijete obraz, to pomeni, da vas vedno skrbi, kako vas zaznavajo drugi ljudje. Vedno ste zaskrbljeni glede tega, kaj drugi mislijo o vas. Zelo hitro naj bi se tudi razjezili, kar vam povzroča dodaten stres in zadrego. Težko prenesete kritiko.

Pazduha

Umivanje pazduhe naj bi bilo povezano z zvestobo in zanesljivostjo. Vedno stojite ob strani svojim prijateljem, tudi če vam to dejanje škodi. Kljub temu da ste zelo prijazni, imate svoje meje. Ko vas nekdo izda, ste z njim zaključili za vase čase.

Vrat in ramena

Nosite težko breme, ker nenehno želite biti konkurenčni. Če drugi dosežejo zvezde, vi morate doseči zvezde in luno. Ne zadovoljite se z majhnim. Vedno ste pripravljeni za borbo. ‘Trdo delo’ je vaš moto.

Glava

Glava je sinonim za ukazovanje. Če najprej umijete ta del telesa, naj bi bili zelo organizirani, močni, razumni. Želite, da je vse tako, kot mora biti. Lastnost, s katero se lahko pohvalite, je sposobnost upravljanja.