Če sta rojena v istem znamenju, lahko pogosto pride do nepotrebnih zapletov. Pomembno je, da poznata drug drugega in se izogneta nevšečnostim.

Še toliko bolj pa pride ta problem do izraza, če gre za partnerski odnos, v katerem preživljata veliko skupnega časa in sta si zato še bolj podobna. Seveda pa se tudi to razlikuje od znamenja do znamenja.

Nekatera astrološka znamenja so bolj kompatibilna. Takšen primer so na primer raki, ki zelo dobro funkcionirajo drug z drugim. V ta koš lahko vržemo tudi bike, tehtnice in strelce. Druga astrološka znamenja pa so manj kompatibilna z osebo, ki je isto astrološko znamenje. Lev je rad center pozornosti in tako je odnos, v katerem sta dva leva, kratko malo pretesen. Prav tako se dva ovna zelo hitro ob prvem konfliktu zapleteta z rogovi – vsak želi imeti prav in nihče ni pripravljen popustiti. Dvojčkom nikoli ni dolgčas skupaj, se pa zna zgoditi, da v paru pretiravata z impulzivnimi odločitvami.

Vodnar bo užival v družbi in pogovorih z drugim vodnarjem, bo pa hitro pogrešal udobje kakšnega bolj nežnega in čustvenega astrološkega znamenja. Naj ta opozorila ne odvrnejo zaljubljenega para, ki se je morda rodil pod podobno postavljenimi zvezdami. Bodite le pazljivi, da poznate šibke in močne točke vajinega odnosa.