Ali je kava za nas dobra ali slaba, je večna debata, ki najbrž nikoli ne bo končana. Če jo piješ, potem najbrž veš, zakaj. Kaj pa o tvoji osebnosti pove kava, ki jo najraje uživaš?

Kaj bi lahko skodelica te okusne pijače povedala o tebi, o tvoji osebnosti? Preveri!

Latte

Pivci te oblike kave so iskalci udobja in sproščeni. Po srcu so še vedno otroci in so tudi takrat, ko gre za resno zadevo, nasmejani. Radi se crkljajo in nosijo udobna oblačila, v njihovem domu pa bomo po vsej verjetnosti našli tudi mačke.

Espresso

Pivci espressa so delovni in odlične vodje. Vedno so v gibanju in hitijo. To so ljudje, ki so tudi v pogovoru zelo hitri in odločni. Ne zavlačujejo in ne bodo niti malo veseli, če stvari ne bodo narejene tako, kot bi morale biti.

Kapučino

Ljudje, ki pijejo kapučino, so družabni, ustvarjalni in optimistični, dobri so tudi v večopravilnosti. Od njih lahko pričakujete različne umetniške stvaritve, predvsem v oblikah origamijev in čečkarij. Kavarna je njihov drugi dom.

Črna kava

Črna kava

Pivci črne kave so tihi in muhasti, puristi in od časa do časa tudi ekstrovertirani. So skrivnosti, ponavadi pa jih boste videli v enaki obleki, le v različnih barvah. Ne odstopajo od tistega, kar imajo radi, pa čeprav je zastarelo. Pa ne boste mislili, da so zateženi: na njihovi mizi je vedno barvita skodelica, na nogah pa barvite nogavice.

Ledena kava

Pivci ledene kave so zelo samozavestni. Nimajo težav s prevzemanjem odgovornosti in nimajno časa za malenkosti ali dramo. So trendseterji.

ZANIMIVOSTI O KAVI, KI JIH MORDA NE POZNAŠ:

  • Na svetu se v povprečju vsako leto zaužije okoli 400 milijard skodelic kave.
  • Največ skodelic kave glede na prebivalca naj bi popili v skandinavskih državah, Finci naj bi tako spili več kot 4 skodelice kave na dan.
  • Takoj za nafto je kava drugo najdragocenejše izvozno blago za države v razvoju, svetovna industrija kave pa letno zasluži približno 60 milijard dolarjev.
  • Gojijo jo v več kot 50 državah po svetu (Južna Amerika, centralna Amerika, Azija, Afrika in Karibi), približno 25 milijonom kmetovalcev po svetu pa je kava edini zaslužek.
  • Prvo obliko kave, močno pijačo iz zmletih kavnih zrn, kuhanih v vodi, naj bi v 9. stoletju pripravljali v etiopskem visokogorju