Ste se že kdaj vprašali, zakaj je Adam Levine prejel zvezdo na pločniku slavnih v Hollywoodu pred, recimo, filmsko legendo Denzlom Washingtonom? Ali pa Julio Roberts? Niti George Clooney nima zvezde. Zakaj? Izkazalo se je, da se za podeljevanjem zvezd na pločniku slavnih skriva zelo zanimiv, a precej preprost razlog.

Vsako leto zbornica Hollywood Chamber of Commerce zoži seznam prejemnikov zvezde na pločniku slavnih na približno 20 zvezdnikov. A sam proces se začne že veliko prej. Znana osebnost si mora naprej pridobiti nominacijo – svojega publicista ali pa dovolj premožnega oboževalca, ki bo sponzoriral zvezdo –, nato pa mora nominacijo sprejeti. To pomeni, da takrat podpiše obrazec, s katerim se zaveže, da si zvezdo želi in da bo na slovesnosti, ko se bo zvezda razkrila javnosti (za načrtovanje slovesnosti ima zvezdnik ali zvezdnica na voljo 5 let).

PREBERITE ŠE: Improvizirani filmski prizori, ki so danes najbolj kultni prizori vseh časov

Ko torej izberejo znano osebnost, mora ta sama plačati stroške zvezde: 40 tisoč ameriških dolarjev. Sliše se precej zajetna vsota za kos pločnika, kajne? Ta denar se porabi za izgradnjo in namestitev zvezde na pločnik, preostanek pa za ‘vzdrževanje pločnika slavnih’.
Seznam zvezdnikov, ki že imajo svojo zvezdo, lahko najdete tukaj.