Jesen bo zagotovo bolj živahna s tem modnim dodatkom!

Prehod iz poletnih v toplejša oblačila zna biti ‘boleč’, saj se nihče ne želi posloviti od preprostih in enoslojnih kosov, ki ne glede na kroj, barvo in material vsem polepšajo videz. Vendar ni vse tako temačno – jesen je čas, ko se šali prebudijo iz enoletnega spanca. Različni vzorci, oblike, dolžine, barve, materiali, kroji – ni pomembno, kakšen šal je, ampak kako ga nositi.

Tu je izbor najbolj preprostih idej, kako zavezati šal, da bo videti šik.

‘Viseče’

Verjetno najbolj preprost način, na katerega lahko nosite šal, je, da ga po dolžini ‘obesite’ okoli vratu. Če želite izboljšati končni rezultat, lahko na šal obesite tudi broško, ki ga bo držala skupaj. Za boljši učinek je priporočljivo, da videz ustvarite s svilenim šalom.

View this post on Instagram

. 買ったばかりのスカーフ、すぐに使ってみたい質です私。下ろしたてでもヴィンテージ感のカレ ウォッシュ。スカーフ縁の赤い差し色が出るように、通常のバイアス折りではなくひと工夫してます。 また新しいスカーフリングも手に入れました。今日はアクセントに通しているだけです。丸い部分が可動するデザインがアレンジに役立ちそうな予感。 ちなみに、首長のお顔は思ってたほど気にならないです。もしかつての私と同じ理由でこの柄を購入検討中の方がみえたらご参考までに。 . scarf #carrewash #hermescarre jacket #janesmith #johnmaisonsmith T-shirt #auralee pants #theory . . . . . #スカーフ #スカーフアレンジ #シンプルコーデ #大人カジュアル #スカーフリング #スカーフコーデ #秋コーデ #scarf #silkscarf #hermesscarf #jacketstyle #scarfstyle #howtowearascarf #accessories

A post shared by puriko (@puriko_no_makidouraku) on

Rahel vozel

Dokler je jesen topla, izkoristite tanjše šale, ki jih lahko nosite na jesenske majice z dolgimi rokavi. Ovijte šal dvakrat okoli vratu, naredite rahel vozel in ga namestite na ramo.

View this post on Instagram

Knot ready for Monday🧣

A post shared by LEO + CLIVE (@leoandclive) on

Vozel: različica 1

S kratkim šalom v francoskem stilu nikoli ne boste zgrešili. Ovijte ga okoli vratu in naredite vozel ali dva, da stabilno stoji.

Vozel: različica 2

Podobno kot zgoraj lahko naredite tudi z večjim šalom, ki je iz svile, saj bo samo ta material lepo stal. Daljši šal ovijte dvakrat okoli vratu in naredite dva vozla.

View this post on Instagram

#scarfstyle #neckscarf #colorfulscarf

A post shared by Wearitwoman (@wearitwoman) on

Kravata

Če imate radi kravato, vam ni treba te dejansko nositi. S šalom na preprost način lahko ustvarite kravato, ki se zelo poda na suknjič.

Zapestnica

S šali lahko polepšate tudi svoje roke. Iz kratkega šala lahko naredite zapestnico, ki je lahko debelejša, če šal večkrat ovijete okoli roke, ali tanjša, če zgolj enkrat ovijete roko in naredite vozel.

View this post on Instagram

#wristscarf #scarfstyle #silkscarf

A post shared by Wearitwoman (@wearitwoman) on

Zajčji ušesi

Popestrite videz z zajčjimi ušesi. Dvakrat ovijte šal okoli vratu, naredite vozel in zavežite oba konca šala skupaj. Voila, pripravljeni ste!

‘Kapuca’

Če želite, da se z vseh strani vidi vaš šal, je potem ta stil odličen. Iz kvadratastega šala naredite trikotnik. Daljša konca šala zavežite okoli vratu spredaj, na zadnji strani pa bosta dva trikotnika, ki ju nato uredite tako, da se ne bosta prekrivala.

Ogrlica

Dvakrat ovijte šal okoli vratu, vaša modna kombinacija pa je dobila novo podobo.

Pas

Zakaj bi morali šal nositi okoli vratu, če pa je lahko tudi pas. Dvakrat ga ovijte okoli pasu in naredite dva vozla, da bo stabilno stal.

View this post on Instagram

The (high waisted) belted scarf: love it or leave it?

A post shared by LEO + CLIVE (@leoandclive) on