Fotografinja Barbara Iweins je vstopila v zasebnost posameznikov, ki jih srečuje na ulici, in posnela, kako se njihov obraz spremeni v 12-ih urah.

Barbara je na svoji spletni strani zapisala, da je vseskozi obkrožena z neznanci. Ko določena oseba vzbudi njeno pozornost, se ne more nehati spraševati, kaj se plete po glavi neznanca.

Pred sedmimi leti se je odločila, da sprejme svojo nenavadno obsesijo. Priskrbela si je 50-milimetrski objektiv in mimoidoče prosila, ali lahko posname njihovo portretno fotografijo.

Po tem, ko ji je uspelo zbrati 300 portretov, se je odločila, da v 5-letnem obdobju vsakoletno posname fotografije 30 posameznikov v različnih položajih. Iweinsova je ob tem ugotovila, da so ljudje po zaslugi družbenih omrežij in selfie kulture poziranje sprejeli kot del vsakdana.

V četrtem letu projekta je njeno delo temeljilo na primerjavi obrazov posameznikov ob 7. uri zjutraj in 7. uri zvečer.

Udeležence projekta je povabila k sebi domov ali pa je prenočila v njihovih domovih. Vse v želji, da posname dve fotografiji: prvo pred spanjem in drugo po spanju. Še posebej striktna je bila pri bujenju ob 7. uri zjutraj, saj je opazila, da si ljudje po bujenju hitro povrnejo nadzor nad svojim telesom.

V spodnji galeriji lahko preverite, kakšna je razlika med človekovim obrazom ob 7. uri zjutraj in 7. uri zvečer.

Galerija – Kako se naš obraz spremeni od 7.00 zjutraj do 7.00 zvečer?