Vsi si želimo imeti fotoaparat, ki bo posnel fotografije in jih uredil po svojih močeh. Nadležno spreminanje temperature, filtrov, osvetlitve ... je le še lep spomin, saj Zeiss ZX1 kamera kar sama uredi tvoje fotografije!

Fotoaparat Zeiss ZX1 je tip fotoaparata nameri in sproži, kar, če nič drugega, v fotografijo spet prinaša nekaj zabave. Kamera Zeiss ZX1 ima malo fizičnih gumbov, pa tudi leče so fiksne (35 mm, f/ 2.0), a je vgrajenega pomnilnika več kot dovolj (512 GB).

To pa še ni vse. Vse, kar bi želeli narediti, naredimo prek na dotik občutljivega zaslona velikosti 4,3 palca, ki je v bistvu majhen tablični računalnik s sistemom Android. Zato na njem teče mobilna različica Adobovega urejevalnika fotografij Lighrtoom. Precej zmogljiva aplikacija, ki uredi tvoje fotografije, kar pomeni, da marsikatero izboljšavo lahko naredimo že na fotoaparatu, preden fotografijo pretočimo prek Wi-Fi-ja ali USB-C-kabla.

S tem je Zeiss dokazal, da zna poleg kakovostnih leč izdelovati tudi zanimive fotoaparate. Čeprav ga je označil kot “zasnovo”, pa bo morda komercialna različica zagledala luč sveta že letos.

 

Zeiss ZX1