Preden se preselite, dobro premislite. Mogoče vam pa pomaga ravno ta seznam, ki razkriva, katere so najbolj in katere najmanj prijazne države na svetu.

Lestvica InterNations Expat Index je rangirala države od najbolj do najmanj prijazne do svojih prebivalcev. Preden se odpravite na dolgo potovanje ali pa se celo preselite v tujo državo, se vam seznam splača pogledati. Čeprav bo vaša izbira verjetno temeljila na marsikateri lastnosti, pa je sproščeno in prijazno vzdušje eden izmed dejavnikov, ki lahko pripomore k višji kakovosti življenja.
Anketiranci so morali oceniti več dejavnikov na lestvici s točkami od 1 do 7, vključno s prijaznostjo lokalnega prebivalstva, dobrodošlostjo in kako preprosto in pomembno je, da se govori lokalni jezik. Rezultate so nato razporedili v 5 kategorij: kje se najhitreje ustalimo in počutimo kot doma, katere države so najbolj prijazne, kje se lahko počutimo najbolj dobrodošle, kje bomo najhitreje našli prijatelje in kje je najpreprosteje govoriti lokalni jezik ter kako pomembno je.
V vseh kategorijah se je najbolje odrezal Bahrajn, saj je povsod med top 10 . Če je vaša pozornost usmerjena na prijaznost, potem je prava država za vas Portugalska, takoj za petami pa sta ji Kostarika in Mehika.

 Bahrajn je skupni zmagovalec, država kjer se boste počutili kot doma.

Bahrajn je skupni zmagovalec, država kjer se boste počutili kot doma.

V Kuvajt si ne želite, če se želite počutiti dobrodošle in če se želite obdati s prijaznimi ljudmi, na največjo jezikovno oviro boste naleteli v Rusiji, najtežje pa se boste ustalili na Danskem. Celotne seznam si lahko ogledate tukaj.

Najbolj in najmanj prijazne države na svetu:

Najprijaznejše države na svetu

1. Portugalska
2. Mehika
3. Tajvan
4. Kambodža
5. Kostarika
6. Kolumbija
7. Oman
8. Filipini
9. Bahrajn
10. Vietnam

 Najprijaznejša država je Portugalska.

Najprijaznejša država je Portugalska.

Najmanj prijazne države na svetu

1. Kuvajt
2. Avstrija
3. Češka
4. Finska
5. Švica
6. Savdska Arabija
7. Danska
8. Madžarska
9. Katar
10. Švedska

PREBERITE ŠE: 30+ romantičnih destinacij, ki jih morate obiskati!

 Najslabše naj bi se vam godilo v Kuvajtu.

Najslabše naj bi se vam godilo v Kuvajtu.

Več informacij:
citymagazine.si